Konya Metrosu için tarih verildi!

Konya Metrosu için tarih verildi!
Konya Raylı Sistem Projeleri Tanıtım Programı ve Sedirler Köprülü Kavşağı Açılış Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Raylı Sistem Projeleri Tanıtım Programı ve Sedirler Köprülü Kavşağı Açılış Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden 1.282 kilometreye ulaştırdık. 614 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık" dedi.

whatsapp-image-2024-02-27-at-18-19-08.jpeg

‘KONYA'YI ÖNEMLİ ÜS HALİNE GETİRDİK’

Uraloğlu, yapılan çalışmaları şu şekilde açıkladı; “Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden 1.282 kilometreye ulaştırdık. 614 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık. Eğiste Hadimi Viyadüğü ile ülkemizin en yüksek ayaklı ve en uzun dengeli konsol köprüsünü Konya’da inşa ettik. Bu proje ile Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’ni kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayarak Toroslara adeta bir mühür vurduk. Şu anda devam eden Konya Çevre Yolu, Alacabel Tüneli, Konya-Ereğli-Ulukışla Yolu, Akşehir-Yunak Yolu gibi 8 ayrı karayolu projemiz var. Ve bunların proje bedeli yaklaşık 26,5 milyar lira. Konya’nın demiryolu ağının güçlenmesi içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren ve Konya-Karaman Hızlı Tren Hatlarını açtık. Kayacık Lojistik Merkezi ile Konya’yı çok önemli bir lojistik üs haline getirdik.”

img-20240227-wa0033.jpg

‘EKONOMİK BİR TOPLU TAŞIMA SAĞLAYACAĞIZ'

Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bildiğiniz üzere KONYARAY Projesini de başlattık. Toplamda 45,9 km uzunluğundaki projemiz ile;

Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB’ler ve Sanayi alanları, Havaalanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı arasında hem hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti vereceğiz hem de yük taşımacılığını geliştireceğiz. Projeyi 3 ayrı etap halinde inşa edeceğiz. Geçen yıl 28 Nisan’da yer teslimini yaptığımız projemizin 1.etabı olan 19,7 km’lik Konya Gar –Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek toplam hat sayısını dörde çıkaracağız. 2 Hatta YHT, 2 hatta da Konyaray banliyö ve konvansiyonel trenm işletmeciliği yapacağız. Yeni inşa edilmekte olan istasyonları, modern, hızlı ve konforlu işletim sistemi ile bu hat yüzey metro özelliğiyle Konyalıların hizmetinde olacak. 13 istasyonun bulunduğu bu sistem sanayi bölgesine de hizmet edecek. Böylece; mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğunu azaltacağız. Havaalanından şehir merkezine ve yüksek hızlı tren garına bağlantı sağlayacağız. Ayrıca zamanla sanayi bölgelerine kılçık hatlar planlayarak sanayi yüklerini lojistik merkezine daha rahat taşıyabileceğiz. İlk etabın ardından; Konya 2.-3. Sanayi Bölgesi içerisine girecek 2.etaptaki hattımızı çift hat olarak inşa edeceğiz. Kaşınhanı - Konya Gar, Kayacık Lojistik- Pınarbaşı arasındaki 3. Etaba ise 4 Hattın yapılmasını planlıyoruz.”

img-20240227-wa0035.jpg

‘ÇALIŞMALAR YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR'

Açılış konuşmalarını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ise “Kullanım konforu düşünülerek yapılmış köprülü kavşağımızın resmi açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Bunun yanında Konya Ray projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Devlet Demiryolları tarafından İnşaatı devam eden 17.4 kilometre uzunluğunda ilk etapta Meram Gar’dan başlayıp, lojistik merkeze kadar ihalesi gerçekleştirilen 17.4 kilometrelik 13 istasyondan oluşan özellikle Meram‘dan sanayi bölgesine giden vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde kullanacağı Organize Sanayi Bölgemizin yeni sanayi alanlarımıza ulaşımı için yeni bir soluk oluşturacak. Yapımına hızla devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

‘PROJELER EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK'

Metro hattının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Altay, “Konya Teknik Üniversitesi’nin yeni kampüs alanı var. Bunun çözülmesi için hattın depoların biraz daha ötelenmesi ile birlikte bu hattın büyük bir kısmının yer altından hareket edeceği bir metro çalışmasını Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Bu projeleri en kısa sürede tamamlayarak. 20 kilometre, 19 istasyondan oluşan bu hattı da şehrimize önümüzdeki beş yıl boyunca kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2024-02-27-at-18-19-09.jpeg

''KONYA 2029 RAYLI SİSTEMLER PROJELERİ ŞEHRİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, "Türkiye geride bıraktığımız 22 yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok büyük mesafeler kat etti. Sağlıktan eğitime ulaşımdan savunma sanayine kadar pek çok alanda Türkiye gerçekten kimlik değiştirdi. Sayın bakanımızın katılımıyla Konyamız'da Beyşehir-Seydişehir yolunun açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Konya gelişiyor ve günden güne büyüyor. Bir zamanlar sadece tarım şehri olan Konya bugün tarımıyla, sanayisi ile kültür turizmiyle lojistiğiyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi haline geldi. İnşallah şehrimizin tamamını birbirine bağlayan Konya 2029 Raylı Sistemler Projelerin açılışlarına hep birlikte şahitlik edeceğiz." dedi.

img-20240227-wa0036.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum