Konya Milletvekili Usta: ‘Orantısız güç cinayettir’

Konya Milletvekili Usta: ‘Orantısız güç cinayettir’
Konya AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, George Floyd isimli bir vatandaşın ABD'de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesi ile ilgili ‘Orantısız güç cinayettir’ dedi.

Konya AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, ABD'de yaşanan polis şiddetine tepki gösterdi. ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde George Floyd adlı siyahi vatandaş gözaltına alındığı sırada polis tarafından boğularak öldürüldü. George Floyd ile siyahilere yönelik orantısız polis şiddeti ve buna bağlı ırkçılık tartışmaları yeniden gündeme geldi. Yaşanan olay tüm dünyada etkisini gösterirken bir tepki de AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’dan geldi.

‘YAŞANAN OLAY KABUL EDİLEMEZ’

Konya AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Usta, “ABD'de polisin açıkça ve kasıtlı olarak kendi vatandaşına uyguladığı şiddet, orantısız güç kullanımını da aşan bir cinayettir. Güya özgürlükler ülkesi olan ABD’de yaşanan bu olay kabul edilemez. Olayların seyrini, protestolara karşı müdahaleleri endişe ile takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.