Konya sanayisine tramvayı götürecek projeye dev bütçe ayrıldı

Konya sanayisine tramvayı götürecek projeye dev bütçe ayrıldı
 Editör
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan 2024 Yılı Kamu Yatırım Programı’nda Konya’nın en önemli ulaşım projelerinden biri olan ve sanayiye raylı sistemle ulaşımı sağlayacak olan projeye 2 milyar TL bütçe ayrıldı

2024 Yılı Yatırım Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Programda Konya’ya 2024 yılı kamu yatırımları için ayrılan toplam bütçe 19 milyar TL’nin üzerine çıktı.

banliyo-hatti.jpg

KONYARAY’A 2 MİLYAR TL

Konya yatırımlarında aslan payını ise 9 milyar 975 milyon TL’lik bütçe ile ulaşım yatırımları aldı. Bu bütçe içerisindeki en büyük pay da KONYARAY Banliyö Hattı’na ayrıldı.

Konya banliyö hattına 1,7 milyar TL ödenek ayrıldı. Banliyo aracı alımı için ayrılan 288,7 milyon TL ödenekle birlikte Konyaray için tahsis edilen ödenek 2 milyar TL’yi buldu.

banliyo-hatti2.jpg

‘BAŞKAN ALTAY ULAŞIMIN ANA OMURGASI OLACAK’ DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan KONYARAY Banliyö Hattı’nda çalışmalar devam ederken, 2024 yılı için ayrılan bütçe ile birlikte KONYARAY Banliyö Hattı’ndaki çalışmaların daha büyük bir ivme kazanması bekleniyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapımı devam eden Banliyö Hattı ile ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KONYARAY Banliyö Hattı'nın tamamlanmasıyla özellikle şehrin yoğun olduğu bölgelere ve sanayi alanlarına ulaşımı kolaylaştıracağını ifade ederek, “Trafik ve ulaşım alanında bir taraftan araç kullanıcıları için düzenlemeler yaparken bir taraftan da toplu ulaşım ve raylı sistemle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın toplu ulaşımdaki konforunu artırarak, hızlı ve ekonomik seyahat etmesine katkı sağlayacak KONYARAY Banliyö Hattı’mızda çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. KONYARAY Banliyö Hattı, şehrimizin ulaşım ağının ana omurgalarından birisi olacak” ifadelerine yer vermişti.

banliyo-hatti1.jpg

SANAYİYE GİDİP GELMEK ZULÜM OLMAKTAN ÇIKACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı'nda Projesi’nin birinci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar - Kayacık Lojistik Merkezi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Toplamda 45,9 kilometre uzunluğundaki projeyle Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB’ler ve Sanayi alanları, Havaalanı, Lojistik Merkez, Pınarbaşı arasında hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti verilecek.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.