Konya tarihinin en büyük bütçeli yatırımı için temel atılıyor

Konya tarihinin en büyük bütçeli yatırımı için temel atılıyor
 Muhabir
Konya tarihi bir yatırımın temelini atmaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokolün imzalandığını Konyalılara duyurdu.

Konya tarihi bir yatırıma daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Konya tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olarak tarihe geçecek yatırımı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay duyurdu.

SÜREÇ BAŞLADI

Başkan Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü arsasının Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak iş birliği protokolü imzalayarak süreci başlattıkları bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

KONYA'NIN EN DEĞERLİ ALANI

Konya'nın en önemli ve değerli bölgelerinden biri olan Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan alanı şehre kazandıracaklarını ifade eden Altay, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımını şehrimize kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ TEMEL ATILACAK

Tarihi yatırımın temelinin Pazartesi günü saat 11:00'da atılacağını duyuran Altay: "Ateşbaz Veli Mahallesi’nde bulunan 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 650 bin metrekarelik kısmı rekreasyon alanı olarak kullanılacak. Burada bulunan tesisi de yeni yeri olan Selçuklu Aşağı Pınarbaşı Mahallesi’ndeki alana taşıyacağız. Maliyeti 2 milyar lirayı aşan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temelini Pazartesi günü saat 11.00’de Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanımız Sayın Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun katılımıyla atacağız inşallah. Şehrimiz için büyük bir kazanım olacak projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.