Konya'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü coşkuyla kutlandı

Konya'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü coşkuyla kutlandı
Konya'da İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlenen törenle kutland

Konya Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlenen törenle kutlandı.

AA'dan alınan habere göre; Konya'da İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlenen törenle kutlandı.

aa-20240312-33966866-33966864-12-mart-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndaki program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mustafa Uysal, Mehmet Akif'in tok sözlü, hiç bir koşulda ve hiç kimse karşısında sözünü esirgemeyen doğrudan yana bir insan olduğunu söyledi.

Akif'in 7 bölümden oluşan tek eseri Safahat'ın, Akif'in volkanı andıran iç hayatının bir macerası olduğunu belirten Uysal, "Akif'in, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' sözü bu topraklar için yaptığı en güzel dua olmuştur." dedi.

Konuşmanın ardından il genelinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafından ödülleri verildi.

Program Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin sahnelediği, "Ya İstiklal Ya Ölüm" tiyatro oyunuyla devam etti.

Etkinlik, öğrenciler ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.