Konya’da 8 ayda 352 bin tapu işlemi yapıldı

Konya’da 8 ayda 352 bin tapu işlemi yapıldı
Konya’da bu yılın ilk 8 ayında 352 bine yakın tapu işlemi karşılığında 510 milyon TL’yi aşkın harç ödendi.

Yılın ilk 8 ayında Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyon 595 bin, Konya’da ise 352 bin adet; konut, arsa, tarla, iş yeri satışı, ipotek, intikal, kamulaştırma, taksim, bağış, trampa, inşaat sözleşme şerhi, feragat gibi tapu işlemi yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde bu yıl ilk 8 ayında yapılan yaklaşık 10 milyon 595 bin işlem karşılığında yaklaşık 25 milyar TL’lik tapu harcı alındı.

KONYA’DA 352 BİN İŞLEM YAPILDI

Yılın ilk 8 ayında Konya’da 352 bine yakın tapu işlemi yapıldı. Konya; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’dan sonra Türkiye genelinde işlem sayısında 6. sırada yer aldı. Konya’da söz konusu işlemler karşısında ödenen tapu harcı miktarı yaklaşık 510,5 milyon TL oldu.

İLK SIRADA ‘SATIŞ’ İŞLEMLERİ

Konya’da; yaklaşık 352 bin işlemin 62 binini satış, 30 binini ipotek, 11 binini de intikal işlemleri oluşturdu. En çok harç, yaklaşık 487 milyon TL ile satış işlemlerinden devletin kasasına girdi. Yaklaşık 55 bin işlem yapıldığı Mart ayı şu ana kadar en çok işlemin yapıldığı ay oldu. Temmuz ayı, 102 milyon TL ile, en çok harç ödenen ay oldu.

EN ÇOK İŞLEM SELÇUKLU’DA

Konya’da tapuda en çok işlem yapılan ilçe Selçuklu oldu. Selçuklu’da yaklaşık 60 bin tapu işlemi yapılırken onu 44 binle Karatay, 40 bin işlemle Meram takip etti. Ereğli 25 bin işlemle en çok yapılan taşra ilçe olurken onu 18 bin işlemle Çumra takip etti. Ilgın, Karapınar, Beyşehir, Akşehir ve Kadınhanı en çok tapu işlemi yapılan diğer ilçeler oldu. Selçuklu’da yapılan 60 bin işleme karşılık 185,5 milyon TL tapu harcı ödenirken onu 125 milyon TL ile Karatay ve 79 milyon TL ile Meram, 24 milyon TL ile Ereğli takip etti. (Havva Gül Yavuz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.