Konya’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak mı? İşte detaylar..

Konya’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak mı? İşte detaylar..
 Muhabir
Ramazan Bayramı için tatil süresi 9 güne çıkarıldı. Tatilde Konya dışına çıkmayacak olan vatandaşlar toplu taşıma ücretli mi olacak sorusuna yanıt arıyor. Tatilde otobüs, ve tramvay, ücretsiz olacak mı? Bayram tatilinde gözler Konya'da. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar için Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'dan açıklama geldi.

otoyol.jpg

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." açıklamasında bulundu.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 6 Nisan 2024 Cumartesi saat 00.00’dan 15 Nisan 2024 Pazartesi saat 07.00’ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden vatandaşlar ücretsiz faydalanabilecek.

Ayrıca 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00’a kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

480785.jpg

KONYA’DA TOPLU ULAŞIM BAYRAM’DA ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda açıklanan bildiriye göre: Bayram süresince Pazar tarifesiyle hizmet verecek toplu ulaşım araçları, bayramın birinci günü ücretsiz, diğer günler yüzde 50 indirimli olmuştu. 2024 Ramazan Bayramı için güncel bir açıklama yapılmadı. Bu yılda vatandaşlar Konya Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek toplu taşıma açıklamasını bekliyor. (Güncel açıklama yapıldığı takdirde haberimizde yer alacaktır)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.