KONYA'DA ÇETİN KIŞ

KONYA'DA ÇETİN KIŞ
Konya, son yılların en çetin kış koşullarını yaşıyor. Rahmet üstüne rahmet yağarken, bir taraftan da kışın getirdiği koşullar yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

KARANLIĞA GÖMÜLDÜLER

Bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar ve tipi nedeniyle Konya merkezde ve ilçelerde elektrik kesintileri yaşandı. Kar ve tipi nedeniyle kopan yüksek gerilim enerji hatları ve devrilen elektrik direkleri nedeniyle Seydişehir ve Beyşehir başta olmak üzere Hadim Taşkent, Bozkır ve Çumra ilçeleri karanlığa gömüldü. Saatlerce elektriksiz kalan bölgelerde ısınma sorunu baş gösterirken, sular da evlere pompalanamadı. 

HADİM’DE EVLER KAYBOLDU

Kar yağışının en yoğun yaşandığı bölge kuşkusuz Hadim ve çevresi. Torosların eteklerinde kar yağışı metrelerle ifade ediliyor. Öyle ki Hadim’de ve bazı mahallelerinde alçak damlı evler kar altında kalmış durumda. Savrulup biriken karlar ise 2-3 metreyi aştı. Günlük yaşamını güç koşullar altında idame ettiren Hadimliler, kış şartlarının zorluğun yanında kartpostallık görüntünün de keyfini çıkartıyor.

ÖĞRENCİLER TİPİDE KALDI!

Kar yağışı eğitimi de vurdu. Konya merkezde ve 22 ilçede, kar, tipi ve şiddetli buzlanma nedeniyle eğitime bir günlük zorunlu ara daha verilirken, 22 Aralık’tan bu yana 7. kez okullar tatil edilmiş oldu. Kar ve tipi en çok da taşımalı eğitimi vurdu. Okulların tatil olmasında da en büyük etken dış mahallelerden gelen öğrencilerin içerisinde bulunduğu zorlu koşullar oldu. Selçuk Üniversitesi’nde de tipi nedeniyle öğrenciler salı akşamı büyük zorluklar çekince dün finallere ara verildi.

YOLLAR KAPANDI, ULAŞIM DURDU

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Konya’yı çevre illere bağlayan şehirlerarası karayollarında ulaşım durdu. Tipi nedeniyle Konya’yı, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar’a bağlayan yollar ulaşıma kapatıldı. Aksamaların yoğun yaşandığı Afyon yolunda, özellikle de Ladik-Kadınhanı, Kadınhanı-Ilgın ve Atlantı-Polatlı yollarında onlarca vatandaş araçlarında mahsur kalırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kurtarma operasyonları gerçekleştirildi.  (Hülya Göklük)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.