Konya'da "Ev Kazalarına Acil Müdahale" Sempozyumu

Konya'da "Ev Kazalarına Acil Müdahale" Sempozyumu
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Malpraktis (Tıpta uygulama hataları) ve "Küçük Ev Kazalarına Acil Müdahale" sempozyumu düzenlendi.Konya Kamu Hastaneleri...

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Malpraktis (Tıpta uygulama hataları) ve "Küçük Ev Kazalarına Acil Müdahale" sempozyumu düzenlendi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, sekreterlik binasında gerçekleştirilen toplantıda, malpraktis konusunda farkındalığın oluşturulması ve duyarlılığın artması için bu tür toplantıların önemli olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda tıp uygulamaları ile özdeşleştirilen malpraktis sözcüğünün aslında her meslek dalındaki hataları kapsayan bir terim olduğunu belirten Darılmaz, "Ancak ne yazık ki günümüzde diğer alanlarda yapılan ve ülkemizi hem içeride hem de dünyada çok olumsuz etkileyen birçok malpraktisten söz edilmezken, medyanın etkisiyle tıbbi malpraktis daha çok öne çıkarılmaktadır. Bu da sağlık çalışanları açısından olumsuz sonuçlara neden olmaktadır" diye konuştu.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise malpraktis konusunda duyarlılığın artırılması gerektiğini söyledi.

Basında hemen her gün malpraktis ile ilgili konularda haberler çıktığını anlatan Küçükkendirci, zaman zaman bu tür haberlerin de etkisiyle sağlıkta şiddet olaylarının arttığına şahit olduklarını dile getirdi.

Malpraktis ve sağlıkta şiddet gibi konularla ilgili Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan 11 avukat ile sağlık camiasına hizmet verdiklerini vurgulayan Küçükkendirci, şöyle devan etti:

"Sıcak yatağında yatarken gelen bir telefon ile uyanıp hasta kurtarma peşinde koşan kaç meslek sayabilirsiniz? Bu kadar fedakarca görev yapan bir meslekte mutlaka bazı hatalar olacaktır. Ömür boyu kazandığı parayı bir dava ile kaybeden meslektaşlarımız var. Çalıştıkları dönemde ciddi paralar kazanamazken bir dava sonucunda yüzbinlerce lira ödenmesi de büyük bir tezat olarak karşımıza çıkmaktadır."

Açılış konuşmalarının ardından geçilen sempozyumun birinci oturumda malpraktis hakkında bilgi veren Prof. Dr İsmail Hamit Hancı, suç, kaza, taksir, tıbbi girişim sonucu neden olunan yaralama ve ölümler, hasta kayıt defterlerine yapılan kayıtlar gibi konu başlıklarına dikkati çekerek katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muzaffer Şeker, Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hüsnü Murat Kaya, Prof. Dr. Başar Cander, avukat Özlem Gürler ve sağlık personelleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.