Konya'da iş üstündeki oto faresi yakalandı

Konya'da iş üstündeki oto faresi yakalandı
Konya’da bir yazılım şirketine ait otomobilden bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri çalan hırsız, yine bir hırsızlık için keşif yaptığı sırada polis ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konya’da bir yazılım şirketine ait otomobilden bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri çalan hırsız, polis ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildi.

Selçuklu İhsaniye Mahallesi'nde gece saatlerinde park edilmiş halde bulunan aracın içini inceleyen hırsız, aracın kapısını zorlayarak açıp içerisinde bulunan yaklaşık 120 bin tl değerindeki 2 bilgisayar ve elektronik malzemeleri alarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için bir yazılım şirketine ait kendisine tahsis edilmiş aracına gelen M.Ç., aracın içerisinde ve bagajdaki bilgisayarların ve malzemelerin olmadığını fark ederek olayı polis ekiplerine bildirdi.

HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tespit edilen onlarca kameradan yüzlerce saatlik görüntüyü izleyerek şüpheliyi tespit etti. Şüphelinin hırsızlık anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Aracın sağ ön kapısını zorlayarak giren hırsızın rahat tavırları da dikkat çekti.

GÖZALTINA ALINDI

Araçtan çaldığı malzemelerle şüphelinin gittiği yolları adım adım takip eden polisler, şüphelinin bulunduğu bölgede dar alan çalışması yapmaya başladı. Bölgeyi tarayan ekipler, hırsızla eşkali tutan bir kişinin yol kenarına park edilmiş arabaları incelediğini fark ederek takibe aldı. Bir süre şahsı uzaktan izleyen polisler, bilgisayar hırsızının bu şahıs olduğunu ve hırsızlık yapmak için arabaları incelediğini tespit ederek şahsı gözaltına aldı.

untitled-3.jpg

Gözaltına alınan Hakan Ayata isimli şüpheli suçunu itiraf etti. Şüphelinin, ifadesinde dizüstü bilgisayarı 5 bin TL karşılığında bir bilgisayarcıya sattığını söylemesi üzerine polisler bilgisayar dükkânına giderek iş yeri sahibi Hüseyin K. gözaltına aldı ve çalıntı bilgisayara el koydu.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hakan Ayata çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken çalıntı bilgisayarı satın alan Hüseyin K. hakkında hırsızlık malı satın almak suçundan adli işlem başlatıldı.

Şüphelinin evinde ele geçirilen çalıntı malzemeler ise sahibine teslim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.