Konya'da "Özgür Kudüs'e Yürüyoruz" gerçekleşti

Konya'da "Özgür Kudüs'e Yürüyoruz" gerçekleşti
Konya'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto için yürüyüş düzenlendi.

Konya'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto için yürüyüş düzenlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile vatandaşlar, Konya'daki Kılıçarslan Meydanı'nda "Özgür Kudüs'e Yürüyoruz" etkinliğinde bir araya geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Vakfı Başkanı (AGD) Durmuş Ali Kara, dünyanın neresinde olursa olsun, ülke olarak tüm mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Filistin'in özgürlüğü meselesinde, meydanlardan hiçbir zaman ayrılmadıklarını aktaran Başkan Kara, "Mücahitler, 7 Ekim'de nasıl mücadelesine başladıysa onlarla bir atan kalplerle meydanlarla bir olmaya devam ettik" dedi.

Başkan Kara, bugün bu birlik ve beraberliğin bir kez daha duruşunu gösterdiklerini dile getirdi.

Siyonist planlara karşı her zaman uyanık olduklarını anlatan Başkan Kara, şöyle devam etti:

"Filistinli kardeşlerimizin, çeşitli planlarla ve oyunlarla yerlerinden edilmesine her zaman karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Her zaman Filistin'in yanında olmaya, haklarını savunmaya, zalimlere gerekli duruşu sergilemeye devam edeceğiz. Bu günler her zamandan daha önemli. O günden bugüne devam eden saldırılarda 20 bine yakın şehit var. Terörist İsrail yıllardır Filistin toprakları üzerinde her türlü alçaklığı sergilemeye devam etmektedir'' dedi.

Ardından kalabalık, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, sloganlar attı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.