Konya’da "Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği

Konya’da "Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği
Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Kalbin İçin Pedalla" etkinliği düzenlendi.

Başlangıç noktası Kültürpark olan etkinliğe Konya'daki bisiklet grupları, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde konuşan sağlık görevlisi Şahin Akkaş, “Bilindiği gibi kalp hastalıklarının yüzde 80’i sigara kullanımı, hareketsiz bir hayat ve sağlıksız beslenme nedeniyle olmaktadır. Dünya Kalp Federasyonu, düzenli sporla ve iyi bir beslenme ile bu hastalıkların önüne geçilebileceğini kanıtlamıştır” dedi.

Sağlık görevlisi Şahin Akkaş, Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını ‘Hareket Yılı’ ilan ettiğini, bisiklet ve sporla alakalı birçok etkinlik düzenlediğini söyleyerek, “Konya İl Sağlık Müdürlüğü de bu sene bisiklet ile ilgili 4 etkinlik düzenlemiş ve halkımızı bisiklet binmeye teşvik etmiştir. Biz buradan halkımıza, ‘Arabalarınızdan inin, sağlığınız için bisiklete binin ve pedallayın’ diyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da sağlıklı bir yaşam için bisiklete bindiklerini ifade etti. Sürüş hazırlıklarının tamamlanmasının ardından bisikletli grup sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisikletlerine binerek önceden belirlenen güzergah üzerinde pedallarını çevirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.