Konya'da "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni

Konya'da "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni
AGD ve MGV tarafından Konya'da "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni düzenlendi.

Konya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni düzenlendi.

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Kültür Park'ta düzenlenen program öncesi katılımcıların bayramlarını tebrik etti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kara yaptığı açıklamada, "Bu süre zarfında işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı amansız bir mücadele veren ve bir direniş destanı yazan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu bayram Filistin'in işgal altında olduğu son bayram olacaktır ve Müslümanlar Allah'ın izniyle önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Küdüs'te Mescid-i Aksa'da kılacaktır.

img-3513.jpg

Mübarek Ramazan-ı Şerif’in ardından bir bayram gününde bizleri burada bayramlaşmada bir araya getiren Cenab-ı Allah’a hamd, alemlerin efendisi, yolumuzun önderi Hz. Muhammed Efendimiz’e sala t ve selam olsun. Sözlerimizin başında İslam davası için canından geçen her bir şehidimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Kıymetli basın mensupları ve muhterem katılımcılar. İslam ümmetinin selameti açısından büyük bir öneme sahip olan 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 6 ay aşkın bir süre geçti. BU süre zarfında işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı amansız bir mücadele veren ve bir direniş destanı yazan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu bayram Filistin’in işgal altında olduğu son bayram olacaktır ve Müslümanlar Allah’ın izniyle önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Kudüs’te Mescid-i Aksa’da kılacaktır. Mescid-i Aksa başta olmak ü zere nehirden denize tüm Filistin topraklarının özgürlüğüne giden bu süreçte daha çok öldü renler değil daha çok bedel ödeyenler muzaffer olacaktır. 7 Ekim 2023’ten bu yana her türlü bedeli ödeyen Filistin halkının zaferi de Allah’ın izniyle çok yakındır. Bu bağlamda bedel ödeyenler kervanının en önde giden isimlerinden olan Hamas lideri İsmail Heniyye’nin üç evladı ve üç torununun şehadete erişmesi bedel ödemenin ne anlama geldiğini gözler önü ne sermiştir. Her birinizin bayramını kutluyor ve özgür Kudüs’te buluşmak duasıyla her birinizi Cenab-ı Allah’a hamd ediyoruz."

img-3500.jpg

Daha sonra katılımcılar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti, bayramlaştı.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.