Konya'da muhtarlar için yeni proje: "Yeni Yüzyıla Adım Adım"

Konya'da muhtarlar için yeni proje: "Yeni Yüzyıla Adım Adım"
Konya'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın himayesinde gerçekleştirilen "Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım" projesinin açılış programı yapıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış programına, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Aydemir ve çok sayıda muhtar katıldı.

Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, muhtarların kamu idareleriyle vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, "Muhtarlarımız, mahallelerinde yaşayan vatandaşların taleplerini en iyi şekilde karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar. Bu proje ile muhtarlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, daha etkin bir şekilde görev yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Konya Valisi Özkan ise muhtarların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip eden ve çözüm üreten kişilerdir. Bu proje ile muhtarlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, daha etkin bir şekilde görev yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Programda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Muhtarlar İçin Eğitim Seti" de tanıtıldı.

Proje kapsamında, muhtarlara, iletişim, liderlik, problem çözme, proje yönetimi gibi konularda eğitim verilecek. Ayrıca, muhtarlara, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları hakkında bilgi verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.