Konya'da PKK'ya darbe! PKK'nın yurt dışı kasası Konya'da yakalandı

Konya'da PKK'ya darbe! PKK'nın yurt dışı kasası Konya'da yakalandı
PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan ve terör örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli olan Güllüşan Kandemir Konya'da yakalandı.

PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan ve terör örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli olan Güllüşan Kandemir Konya Polisi'nin yaptığı başarılı operasyonla yakalandı. Şüphelinin evinden 30 yıllık örgüt arşivi çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle M+ücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK terör örgütüne yönelik önemli bir operasyona imza attı. Ekipler, Emniyet güçlerinin uzun zamandır peşinde olduğu Güllüşan Kandemir' in izine ulaştı.

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-45-05.jpeg

İKİ KARDEŞİ DE PKK YÖNETİMİNDE

Güllüşan K.’nin iki kardeşi de PKK yönetimindeydi. Bir kardeşi PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan', diğer kardeşi ise PKK Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz Kaytan.

Uzun zamandır takipte olan TEM Şube ekipleri şahsın Ereğli ilçesinde olduğunu tespit etti. Hemen harekete geçen TEM Şube ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Güllüşan Kandemir'i düzenlediği operasyonla ikametinde yakalayarak gözaltına aldı.

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-37-12.jpeg

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-37-12-1.jpeg

YAKALANAN ÖRGÜT ÜYESİNİN EVİNDEN PKK’NIN 1990’LI YILLARDAN GÜNÜMÜZE KADAR OLAN ÖRGÜT ARŞİVİ ÇIKTI

Örgüt üyesinin evinde yapılan aramalarda çok önemli dokümanlara ulaşıldı. Aramalarda: 1990’lı yıllardan günümüze kadar olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergâhlar, örgütçülerin ağzından yazılmış metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce dokuman bulundu.

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-45-06.jpegYURT DIŞINDA TOPLANAN YARDIMLARI PKK ÜYELERİNİN AİLELERİNE DAĞITIYORMUŞ!

Ayrıca gözaltına alının Güllüşan Kandemir'in yurt dışında bulunan PKK terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları örgütte olan üyelere ve ailelerine yardım olarak dağıttığı tespit edildi.

TEM Şube ekiplerince gözaltına alınan Güllüşan Kandemir'in emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.