Konya’da raylar yerinden oynayacak

Konya’da raylar yerinden oynayacak
 Editör
Şehirdeki toplu ulaşım altyapısını daha güçlü hale getirmek için yapılan girişimleri anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, banliyö, metro ve diğer raylı sistem yatırımlarıyla ilgili gelinen süreci anlattı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Pusula Gazetesi’ni ziyaretinde Konya’nın ulaşım sorununu kökünden kazıyacak önemli projelerin icraata geçeceği bir zaman diliminde olduklarını dile getirdi. Raylı sistem yatırımlarını önemsediklerini söyleyen Başkan Altay, banliyö hattında gelinen süreci, şehirdeki metro beklentisini, metro yatırımının mevcut durumu ve yaşanan son gelişmeleri anlattı. Başkan Altay ayrıca, raylı sistemde Konya’ya önemli müjdeler vereceklerini, bunun için teknik altyapı çalışmalarının sonuna gelindiğini dile getirdi.

banliyo.jpg

BANLİYÖ YATIRIMI HEDEFLENEN TARİHTE BİTECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilecek Konyaray Banliyö Hattı Projesi'nin temeli geçtiğimiz Nisan ayında yapılan törenle atılmıştı.

Banliyö ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu proje şehrimiz açısından belki de metrodan daha kıymetli bir proje. Kara yoluyla 1 saatlik yolu 30 dakikaya düşürecek projenin birinci etabı tamamlandığında Konya Garı ve havaalanı, ikinci etabı tamamlandığı ise Yaylapınar ile Organize Sanayi Bölgesi birbirine bağlanacak. İlk etabı 17,4 kilometreden oluşacak projenin, ikinci etabı da tamamlandığında toplam hat uzunluğu 26 kilometreye çıkacak" dedi.

SANAYİNİN ULAŞIM YÜKÜNÜ ÇEKECEK

Günlük yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet verecek banliyö sistemiyle Meram, Karatay ve Selçuklu ilçesindeki sanayiler ve organize sanayiler arası kesintisiz ve konforlu bir taşıma sistemine kavuşulacağını söyleyen Başkan Altay, banliyönün sanayi bölgesine işçi taşımada da büyük rol üstleneceğini bildirdi. Başkan Altay, "Proje hayata geçtiğinde, özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunun azami ölçüde önüne geçilmiş olacak” dedi.

metro.jpg

METRO YAPILACAK, AMMA ÇİN’LE, AMMA ÇİN’SİZ!

“Metro yatırımından da vazgeçmiş değiliz, aksine daha çok üstüne düşmeye başladık” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımızla bu konuyu yeniden görüştük. Biliyorsunuz Çin’den kullanacağımız bir kredi ile bu süreci yürütecektik. Bu süreç halen netlik kazanmadı. Tıkandığımız nokta da burası aslında. Çinliler’e bir yazı yazıp, Kasım ayının sonuna kadar kredi konusunu nihayete erdirmelerini talep edeceğiz. Aksi halde bu ay sonunda sözleşmeyi feshedip yeniden metro ihalesi yapacağız” diye konuştu.

metro1.jpg

OK YAYDAN ÇIKTI, GERİ DÖNÜŞÜ YOK!

Metro projesinin de revize edileceğini kaydeden Altay, “İki etabı tek etaba düşürüyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden başlayacak. Beyşehir Yolu üzerinden Alaeddin’e gelecek. Alaeddin’den de Selçuk Üniversitesi Kampüsü’ne uzanacak. Yani Başkent Hastanesi’nin oradan geçen hat iptal ediliyor. Biz de zaten şehir içi ulaşımda önemli bir yükü alsın diye çarşıya gelmesini istiyorduk metronun. Metro illa ki yapılacak, ok yaydan çıktı artık” dedi.

053-konya-tramvay-00-w1903-h1070-op.jpg

RAYLI SİSTEMDE YENİ MÜJDELER GELİYOR

Raylı sistemle gerçekleştirilen toplu ulaşım ağının bugünkünden çok daha farklı, büyük ve işlevsel bir boyut alması için attıkları adımların somutlaşma aşamasında olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şimdi detaylarını açıklamak istemiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim, raylı sistemde yeni müjdeler de kısa bir süre içerisinde paylaşılacak” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.