Konya'da ''Talim ve Tashih-i Hurûf'' kursu sınavı yapıldı

Konya'da ''Talim ve Tashih-i Hurûf'' kursu sınavı yapıldı
 Editör
Konya İl Müftülüğü tarafından cami ve Kur'an kursu hizmetlerini yürüten personelin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek kur seçim sınavı gerçekleştirildi.

Konya İl Müftülüğü tarafından cami ve Kur'an kursu hizmetlerini yürüten personelin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla "Talim ve Tashih-i Hurûf Kursu" kursiyer seçimi sınavı yapıldı.

Sınav, İl Müftülüğünde iki komisyon halinde gerçekleştirildi. Birinci komisyonda İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek ve Karatay Uzman Vaizi Adem Cantürk Can başkanlık yaparken, ikinci komisyonda ise Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Vaizler Mehmet Akbulut, Yusuf Uğur ve Halil İbrahim Sabırlı yer aldı.

Sınavda, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri talim, tecvid, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini ölçen sorulara cevap verdi.

Sınav sonuçlarına göre başarılı olan din görevlileri, 11 Aralık 2023-08 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Talim ve Tashihi Hurûf Kursu'na katılma hakkı kazanacaklar.

Kurs, din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun okumalarını sağlamak ve mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.