Konya'da Tarık Buğra'ya vefa

Konya'da Tarık Buğra'ya vefa
 Editör
Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya 26 Şubat 2024 Pazartesi günü Akşehir Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da gerçekleştirilecek programa tüm Akşehirlileri davet etti.

Türk Edebiyatının önemli yazarlarından biri olan ve Küçük Ağa başta olmak üzere, birçok önemli romanın yazarı Akşehirli ünlü Yazar Tarık Buğra, vefatının 30. yılında Akşehir’de düzenlenecek bir panelle anılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi iş birliğiyle yapılacak etkinlik yazarlar ve Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunumuyla ‘Vefatının 30. Yılında Yazar Tarık Buğra’yı anmak için panel gerçekleştirilecek.

Panelin bitimiyle saat 20.00’de ise Akşehir Belediyesi Dönemeç Kitap Kafe’de yazar buluşmaları etkinliği kapsamında Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Yazar Tarık Buğra’nın eşi Roman yazarı ve Öykü yazarı Hatice Bilen Buğra gençlerle buluşacak.

27 Şubat Salı günü programında ise; Vefatının 30. Yılında Yazar Tarık Buğra’yı anmak için düzenlenen etkinlikte ilk olarak Saat 10:30’da Konya Lisesi’nde bir resim sergisiyle başlayacak, ardından Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Yazar Tarık Buğra’nın eşi Roman yazarı ve Öykü yazarı Hatice Bilen Buğra saat 11:00’de Konya Lisesinin konferans salonunda panel gerçekleştirecek ve değerlendirilmeler yapıldıktan sonra Konya Gezisi düzenlenecek, Gezinin bitimiyle yazar buluşmaları etkinliği sona ermiş olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.