Konya'da trafik denetimi: 90 sürücüye 102 bin lira ceza

Konya'da trafik denetimi: 90 sürücüye 102 bin lira ceza
Konya'nın Karapınar ilçesinde trafik polisleri dron ile trafik denetimi gerçekleştirdi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde trafik polisleri dron ile trafik denetimi gerçekleştirdi. Ekipler tarafından kurallara uymayan 90 sürücüye toplamda 102 bin 36 lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Karapınar Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği tarafından dron ile yapılan denetimlerde kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulandı. Karapınar-Ereğli istikameti ve Emirgazi Kavşağında dron ile yapılan trafik kontrolünde 63 sürücüye kırmızı ışıkta geçmekten 59 bin 913 lira, 4 sürücüye cep telefonu ile konuşmaktan 3 bin 804 lira, 15 araç sürücüsüne yük üzerine çadır çekmemekten 13 bin 635 lira, 7 sürücüye sürekli sol şeridi kullanmaktan 6 bin 657 lira, 1 sürücüye sürücü belgesiz araç kullanmaktan 16 bin 380 lira idari para cezası kesildi. Toplamda 90 sürücüye 102 bin 36 lira idari para cezası kesildi.

Emniyet yetkilerinden yapılan açıklamada, "Trafik denetimlerimizin amacı; cezalandırmak değil, trafik güvenliğini önceleyen, trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatının kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korunmayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamaktır" denildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.