Konya'da yaşayan Filistinliler İsrail'e karşı dünyayı harekete çağırdı

Konya'da yaşayan Filistinliler İsrail'e karşı dünyayı harekete çağırdı
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan Haya Alsafadi:- "Yıllardır zulme maruz kalan Filistin, özellikle de Gazze, gerçekten hep tek başına kalıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan Haya Alsafadi, eğitim ve öğretim hayatı için Konya'ya geldiğini vurguladı.

İsrail'in saldırıları nedeniyle ülkesine gidemediğini dile getiren Alsafadi, dünyanın yaşananlara yeterince ses çıkarmamasına ifade veremediğini belirtti.

Aile bireylerinin tamamının Gazze'de olduğunu anlatan Alsafadi, şöyle konuştu:

"Ailemden haber alamıyorum. Saldırı ve bombardımanın dışında gıda, su, elektrik problemleri var sıkıntılar yaşanıyor. Her açıdan çok kötü bir durum. Filistin için yapılan maddi ve manevi destekler biziler için kıymetli. Yıllardır zulme maruz kalan Filistin, özellikle de Gazze gerçekten hep tek başına kalıyor. Yine Bu sefer de tek başına kaldı. Lütfen seslerimizi artık duyun. Her an, her dakika onlarca kişi hayatını kaybediyor ve bunlar hep sivil, kadın, masum çocuklar. Artık seslerimizi duyun yeter, bir şeyler olsun, bir şeyler yapın. Herkes bir şey yapabilir ama başlamak, bir adım atmak gerekiyor değil mi? Sadece Müslümanlardan değil tüm insanlardan destek bekliyoruz. Gerçekten çok zor, ayakta durmaya çalışıyoruz. Her sabah kalktığımızda 'Onlar iyi mi?' diye düşünmek çok zor, anlatamıyorum. Herkes 'Ailen iyi mi?' diye soruyor ama ben de emin değilim. Umarım iyilerdir."

DÜNYANIN İSRAİL KARŞISINDA SESSİZ KALDI

"Babam hastanede bulunduğu için biraz haber alma şansım vardı. Durumları çok vahim. Tamamen elektrik kesildi, küçük bir jeneratör kalmıştı. Hastanedeki durumlar çok zor. Biz, işgalci İsrail'i çok iyi bildiğimiz için okul ve hastane bombalamasına şaşırmadık ancak ümmetin, özellikle dünyanın sessizliği onları biraz daha fazla cesaretlendirdi. Daha önce hastaneleri bu kadar açık açık vurmaya cesareti yoktu. Şu anda hastaneleri vurmakla kalmıyor, malzemesiz, elektriksiz de bırakıyor. Çok büyük bir soykırım yapılıyor. Şu anda Gazze'nin hiçbir yerinde güvenli dediğimiz bir yer yok. Hastane olsun, okul olsun, güvenli değil. Her gün farklı katliamlar yapılıyor. İnsanların bu katliamlara alışmaması gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.