Konya'da yetiştirme yurtlarına vefa borcu ödüyor

Konya'da yetiştirme yurtlarına vefa borcu ödüyor
Annesinin vefatıyla yetiştirme yurduna verilen Abdülbaki Şen, açtığı spor okulunda kimsesiz çocukların sporla büyümesini sağlıyor.

Konya'da annesinin vefatının sonrasında yetiştirme yurtlarında büyüyen Abdülbaki Şen, açtığı spor okunda kimsesiz çocuklara gönüllü spor eğitimi veriyor.

Şen, Seydişehir ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak hayata geldi. 1968'de annesi vefat eden Şen, ailesinin maddi imkanları kısıtlı olduğundan ötürü 5 yaşındayken ağabeyi ile Konya'daki yetiştirme yurduna verildi.

Yurttan çıktıktan sonra çeşitli işler yapan Şen, emekliliğinin sonra spor çalışmalarına yöneldi. Spor salonu açan Şen, devletin yetiştirme yurtlarına vefa borcunu ödeyebilmek için kimsesiz çocukların eğitim almasını sağlıyor.

SPOR EĞİTİMLERİ VERİYOR

Yaklaşık 12 yıldır kendini yetim çocukların sporla gelişimine veren 61 yaşındaki Şen, yetiştirme yurdundaki çocuklara elinden geldiği kadar yararlı olmaya çalıştığını söyledi.

Spor salonunda çocuklara antrenörler eşliğinde tekvando, kick boks, muaythai ve boks gibi spor dallarını öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Şen, "Ailesinden ayrı, yetiştirme yurtlarına verilmiş çocuklara, açtığımız spor salonuyla destek vermeye çalışıyoruz. Yaklaşık 12 senedir Baki Şen Spor Kulübü çatısı çerçevesinde bu çocuklarımıza gönüllü hizmet veriyoruz." dedi.

Şen, çocukları görünce anılarının gözünde canlandığını ve çok duygulandığını anlattı. Elinden geldiğince ve gücü yettiğince çocuklara destek olacağını dile getiren Şen, "Eğitimleri bazen 10, bazen 15 çocukla gerçekleştiriyoruz. Bu çocukların devlete ve millete yararlı bireyler olarak yetişmesine az da olsa bir katkımız olsun istiyoruz." diye konuştu.

ÇOCUKLAR BİZİM PARLAYAN GELECEĞİMİZ

Spor salonu var oldukça çocuklara eğitim vermeye devam edeceğini vurgulayan Şen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Spor salonlarında bu çocuklara ve daha fazla çocuğa gönüllü eğitim vermek istiyoruz. Bunun için Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile belediyelerimizden de destek olursa çok seviniriz. Çocukların her şeyini biz temin edeceğiz. Eğer ücret talep eden antrenör olursa bunu da ben karşılayacağım. Bu çocuklar bizim geleceğimiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.