Konya'daki 25 bin liralık robot yarışması heyecanla başladı

Konya'daki 25 bin liralık robot yarışması heyecanla başladı
 Editör
Selçuklu Belediyesi'nin düzenlediği Konya'da 775 öğrencinin yarışacağı kazanan ekibin 25 bin lira alacağı TEKNO-SEL robot yarışması büyük bir heyecanla başladı.

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve geleceğin mühendislerinin, teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi hedeflendiği TEKNO-SEL yarışması ilk gününde yarışma ve etkinlikler ile dolu dolu başladı. Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık hedeflerine bir adım daha yaklaşılması için düzenlenen organizasyonda robot teknolojisi alanında proje geliştiren öğrenciler bilgilerini beceriye dönüştürüyor.

Biri ulusal olmak üzere; Mini Sumo, Yumurta Toplayan (Caretta Caretta), Hızlı Çizgi İzleyen, Labirent Çözen, Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot Kategorileri ile Ortaokul ve lise düzeyinde Serbest Proje Kategorisi olmak üzere toplam 7 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya öğrenciler takımlar halinde katılıyor.

1713273062.jpg

1713273024.jpg

Yarışmalar çerçevesinde Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi, T3 Vakfı Konya Şubesi, üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı teknoloji alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların stantları yoğun ilgi gördü. Etkinliğin ilk gününde TEKNO-SEL’e katılan öğrenciler eğlenceli deneyler, el becerilerini geliştiren atölyeler ve çeşitli oyunlar ile teknolojiyle tanışmanın keyfini çıkardı. Etkinlikte ayrıca teknoloji sektöründeki uzman isimler, teknoloji trendleri, kariyer fırsatları ve ilham verici başarı öyküleri üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

1713273029.jpg

1713273043.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Selçuklu Teknoloji ve Robot Yarışması- TEKNO-SEL , 18 Nisan tarihlerine kadar her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

1713272914.jpg

1713273078.jpg

İŞTE ÖDÜLLER

ekran-alintisi-001.jpg

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.