Konya'daki kültür ve sanat merkezinde 150 organizasyon gerçekleşti

Konya'daki kültür ve sanat merkezinde 150 organizasyon gerçekleşti
 Editör
Meram Belediyesi'nin restore ettiği Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi açıldığından bu yana yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Meram Belediyesi tarafından restore edilerek şehrin kültür ve sanat hayatına kazandırılan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, açıldığı günden bu yana seminerlerden sergilere, konferanslardan konserlere kadar geniş bir yelpazede yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Alanında önemli bir açığı kapatarak sanatçıların ve sanatseverlerin buluşma noktası olan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde; sadece 2023 yılında 150, bugüne dek ise 400 farklı organizasyon gerçekleştirildi. Bu faaliyetlerde on binlerce ziyaretçinin uğrak yeri haline gelen merkez, İbrahim Kalın, Binali Yıldırım gibi isimleri de ağırladı. Mimari bir yapının, nitelikli bir tasarımla kent hayatına kazandırılması nedeniyle Tarihi Kentler Birliği Uygulama Ödülü’ne değer bulunan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, sergiler, seminerler, konferanslar, konserler ve buluşmalarla şehrin kültür ve sanat hayatına renk kattı.

2023-aktif-kultur-merkezi-9.jpg

“TARİHİ MİRASIMIZA HAKKIYLA SAHİP ÇIKMAYI EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ SAYDIK”

Tantavi’nin, kısa süre içinde Konya’nın kültür ve sanatına sunduğu değerli katkının yanı sıra şehrin önemli ve dikkat çekici yapıları arasına girmeyi başardığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarihi mirasa sahip çıkmış ve Konya sanat ve kültürüne katkı sunmuş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Konya hafızasında Tantavi Ambarı ismiyle bilinen yapının Kültür ve Sanat Merkezi adı altında neredeyse yılın her günü düzenlenen etkinliklerle şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk ve yeni bir renk getirdiğini söyleyen Başkan Kavuş, “Milletleri millet yapan en önemli iki unsur kültür ve sanattır. Kültürel mirasa sahip çıkmak, onu koruyarak ve geliştirerek geleceğe aktarmak en önemli görevlerimizdir. Kültür ve medeniyetini unutan, önemsemeyen ve dönüştüren toplumlar millet olma vasfını kaybedecek ve her türlü asimilasyona, baskıya ve sömürüye açık hale geleceklerdir. İşte Meram Belediyesi olarak biz de bu noktada üzerimize düşeni her daim yapmaya hazırız. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi bu anlayışımızın bir tezahürü oldu. Bu tarihi yapıyı restore ederek bugüne ve geleceğe kazandırmak ve burada sanatımızı yeniden ihya etmiş olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Bu yöndeki çaba ve anlayışımız, çalışmalarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

2023-aktif-kultur-merkezi-4.jpg

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi hakkında;

Bodrum, zemin ve asma katıyla toplam alanı bin 510 metrekare olan sanat merkezinin restorasyon sürecine Konya Valiliği de destek verdi. 3 kat olarak hizmet veren Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumlar, konferanslar, müzayedeler, sergiler, teras katında oluşturulan kitap kafe ile Meram’ın ve Konya’nın kültürel ve sanatsal hayatına katkı sunuyor.

2023-aktif-kultur-merkezi-3.jpg

2023-aktif-kultur-merkezi-2.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.