Konya'dan Gazze'ye yola çıktı

Konya'dan Gazze'ye yola çıktı
 Editör
İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi ve Ribat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyası kapsamında, Gazze'ye 6 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Ramazan ayında topladığı 22 tırlık insani yardım malzemesini Özgürlük Filosu ile Gazze'ye ulaştırmak üzere yola çıkardı. Bugün ise Ribat İnsani Yardım Derneği ve Darü'l-İhya Derneği'nin destekleriyle un ve çeşitli gıda malzemelerinden oluşan 6 tırlık insani yardım malzemesi de Mevlana Kültür Merkezi'nden uğurlanarak Özgürlük Filosu'na teslim edildi.

36099140-eb86-4e47-9b25-0a45547b556b.jpg

''MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ''

2010 yılında Mavi Marmara Özgürlük Filosu'na katılmış olan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Bu kararlı adımımızla Gazze'deki insanların insanca yaşama hakkını korumak için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu tür insanlık dışı uygulamalara son verilmesi ve Gazze halkının insanca yaşama hakkının korunması için uluslararası toplumu ve ilgili tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Gazze'deki haksızlıkların sona ermesi ve insanların temel haklarının korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çabalarda vicdan sahibi herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

f3963a1f-1371-4622-8860-07fdce2f6bb4.jpg

''FİLSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ''

Yardım kampanyasına katılan tüm hayırseverlere teşekkür eden Uysal, "Tırda yer alan yardım malzemeleri, Gazze'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu zor günlerde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla uğurlanan tırların, en kısa sürede Gazze'ye ulaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.