Konyalı şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Konyalı şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde geçtiğimiz pazar günü yapılan terör saldırısında şehit olan Piyade Er Muharrem Öksüz ve Resul Coşkun son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden, 20 yaşındaki Piyade Er Muharrem Öksüz memleketi Konya'da toprağa verildi. Sabah saatlerinde askeri uçakla Konya Havalimanı’na getirilen Piyade Er Muharrem Öksüz’ün cenazesi konvoy eşliğinde merkez Karatay ilçesine bağlı Divanlar Mahallesi’ne götürüldü. Şehit Öksüz’ün cenazesi helallik alınmak üzere baba evinin önüne getirildi. Şehidin ailesi ve yakınları burada uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Öksüz daha sonra öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı için Divanlar Camisi’ne getirildi. Cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Muharrem Öksüz mahalle mezarlığında dualarla toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki hain saldırıda şehit olan 16 askerden Konyalı şehit Resul Coşkun, dualarla toprağa verildi.

Adli Tıp'taki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Konya'ya getirilen şehidin naaşı önce Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki baba ocağına getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu asker selamıyla karşıladı.

Burada helallik alınmasının ardından şehit Coşkun’un cenazesi dualar eşliğinde cenaze nakil aracına konuldu. Şehidin cenaze namazı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgahta kılındı. Sözleşmeli er Resul Coşkun'un naaşı, tekbirlerle şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze namazına Adalet Bakanı Kenan İpek, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Milletvekilleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.