Konyalıların merakla beklediği projeler için Kavuş'tan açıklama geldi!

Konyalıların merakla beklediği projeler için Kavuş'tan açıklama geldi!
 Muhabir
Meram Belediyesi, 5 yıllık süreçte Konya'da hayata gerçirdikleri önemli projeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Başkan Kavuş, 5 yıl içerisinde gerçekleştirilen projeler ve devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kavuş, gerçektirilen toplantıda ilçenin sosyal, kültürel ve altyapı alanlarındaki gelişmeleri vurgulayarak, halkın yaşam kalitesini artırmak için yapılan çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulundu.

'İLÇEMİZE PEKÇOK YATIRIMLAR KAZANDIRDIK'
İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attıklarını ifade eden Kavuş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği eser ve hizmet siyaseti anlayışı ile tevazu, samimiyet, gayret, çaba ve emekle geçen beş yılı geride bıraktık. Bir işte ne kadar zaman geçirdiğiniz değil, o zamanı nelerle ve nasıl doldurduğunuz önemlidir elbette. Kıymetli olan geçen beş yıl değil o beş yılda neler yaptığınızdır.
Şükürler olsun ki biz, çok şey sığdırdık bu beş yıla… Yeni yatırımlar, atılımlar, yeni ufuklar, yeni stratejiler, açılışlar, temeller ve yeni başlangıçlar gerçekleştirdik… İnsan öncelikli ve hizmet odaklı çalışmalarımızla ilçemize pek çok yenilik kazandırdık. İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attık. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirerek ilçemize pek çok yeni güzellik kattık.
Nihayetinde, yüreğine ve ihtiyaçlarına dokunduğumuz, yüzlerini güldürdüğümüz, elini sıkıp duasını aldığımız 350 bin kalp biriktirdik.
İşte tüm bunlar Meram ve hemşehrilerimle dopdolu geçen beş yılın en kısa ve en net özetidir" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-02-23-at-11-36-13.jpeg

whatsapp-image-2024-02-23-at-11-36-11-1.jpeg

'MERAM ALTIN DÖNEMİNİ YAŞADI'
Meram, hizmet ve yatırımlarda altın dönemlerinden birini yaşadığının altını çizelim Kavuş, "2019 yılında yola çıkarken hemşehrilerime, ‘Beni hep çalışırken, çabalarken, koştururken göreceksiniz’ demiştim. Öyle de oldu, bir an olsun durmadık. Bu beş yılda her anımız hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini karşılamakla geçti. Belediyemizin sorumluluk alanı dışındaki işlerde bile kamu kurumları, meslek odaları ve STK’lar ile uyum içerisinde çalışarak çözüm için çaba sarf ettik. ‘Tevazu, Samimiyet ve Gayretle Meram’da Gönül Belediyeciliği’ni tesis ettik. Kasamıza giren ve çıkan her kuruşta 350 bin Meramlının hakkı olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadan icraat ürettik. Verimlilikten, kaliteden ve ilçenin önceliklerinden asla taviz vermedik.
Tüm bu çabalarımızın sonunda Meram, hizmet ve yatırımlarda altın dönemlerinden birini yaşadı elhamdülillah. Biz hizmet üretirken hemşehrilerim de ‘Bizim Mustafa’ diyerek bizi bağrına bastı.
Benim için iltifatların ve makamların en büyüğünün bu olduğunu bilmenizi istiyorum…" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-02-23-at-11-36-11.jpeg

whatsapp-image-2024-02-23-at-11-36-10.jpeg

YATIRIMLARI İLE DOLU DOLU MERAM!
Konuşmalarına şu şekilde devam eden Başkan Kavuş, "Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimize pekçok yatırımlar kazandırdık. Biz Meram Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlar ile hiçbir zaman yetinmeyip her gün daha iyisi olması için çabaladık.
Meram Belediyesi olarak ilçede arsa stoğumuzu arttırdık. 2019 yılında arsa stoğu 12 milyon metrekareyken 2023 yılında ise 18 milyon metrekareye çıkardık.
Türkiye'de ilk ve tek olan projemiz ile hemşehrilerimiz için 5 mahalleye doğalgazı ulaştırdık. İsmail Ketenci, Kazakistan ve Karabağ Caddeleri, Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş caddelerini şehrimize kazandırdık.Larende Etabı Proje Alanını Mart ayına kadar projesini inşallah tamamlayacağız.
Arkeolojik Park Alanı projemiz ile çeşitli tarihi eserler Konya'da gün yüzüne çıkacak. Meram'da gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile bir turizm rotası oluşturduk.
Lystra Antik Kenti'nide projelerimiz kapsamında gün yüzüne çıkaracağız."

Devamı geliyor...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.