Konya’nın bu ilçesinde ekmek sadece 3 TL

Konya’nın bu ilçesinde ekmek sadece 3 TL
 Muhabir
Üst üste gelen zamlarla fiyatı 10 lirayı bulan ekmek Konya’nın bir ilçesinde belediyenin yaptığı tesisle birlikte 3 liraya kadar düştü. İlçe genelinde ekmeğin tanesi 3 – 4 lira arasında satılıyor. Bu durum alanı da satanı da memnun ediyor

Konya’nın Akdeniz’e sınır ilçesi olan Seydişehir’de belediye tarafından yapılan yatırımla kaliteli ve ucuz ekmek üretimi noktasında önemli bir adım atılmış oldu. Seydişehir- Antalya Çevre yolu Marangozlar Sanayisi karşısında hayata geçirilen vizyon proje kapsamında üretime başlayan halk ekmek fabrikasında üretilen ekmekler vatandaşlara ulaştırılıyor.

1fc50c2c-1a45-41b0-9dda-9f0523da2a1e.jpg

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Halk ekmek fırınımız komple otomatik ve son teknoloji makinelerle ilçemize hizmet veriyor. İhtiyaçlı olan ailelerimize ücretsiz olarak günlük 800 ekmek dağıtımı yapılıyor. Kendi işletmelerimiz olan Seydi Şifa Termal Tesislerimiz, Seydi Kafe’m, Muhabbethane Emekliler Lokali, Aşevi ve Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi Restoran'ının ekmek, pasta, börek, simit, poğaça, tatlı gibi çeşitli gıda ürünlerini de fırınımızdan karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

188cca05-1fb1-42e5-a076-56c406f28ebe.jpg

3 LİRADAN SATILIYOR, BİR KISMI ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR

Daha önce kısıtlı imkanlarla düşük miktarlarda ekmek üretimi yapan Belediye Fırınını modernize ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Çevre yolunda gerçekleştirdiğimiz projeyle ekmek üretim tesisimizi modernize ettik ve üretim kapasitemizi arttırdık. Yapmış olduğumuz bu çalışmayla birlikte vatandaşlarımıza hijyenik ve sağlıklı bir ürün sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda fırınımıza ek olarak unlu mamuller kısmını da ekleyerek tesislerimizin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra vatandaşlarımıza da daha ucuz ürün sunmaya başladık" dedi.

95456d74-0f9f-4356-b0cb-ba05ecf80d7b.jpg

4 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR, 800'Ü İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GÖNDERİLİYOR

İlçe genelinde satışa sunulan ekmeğin Konya ortalamasının altında olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Tutal, "İlçemizde şu an 4 liradan ekmek satışı yapılmasına rağmen vatandaşlarımızı gözeterek bizim fırınımızda 3 liradan ekmek satışı yapıyoruz. Günlük 4 bin ekmek üretimi yapıyoruz. Bu ekmeklerin 800 adetini her gün ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Aynı zamanda çevre yolu üzerinde yapmış olduğumuz tesis, yolu kullanan hemşehrilerimiz tarafından da kullanılıyor ve ihtiyaçlarını gideriyor. Halk Ekmek-Unlu Mamuller projemizin yanında bulunan butik dükkanlarımızda da hemşehrilerimiz hizmet vermeye devam ediyor. Burada hediyelik eşyalarını katma değere dönüştürüyorlar. Yine projemiz içerisinde yer alan kafe ile birlikte de vatandaşlarımız keyifli vakit geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.

115dbd58-56a8-4e80-82c6-26c13267c654.jpg

SADECE FABRİKADAN DEĞİL SATIŞ BÜFESİNDEN DE ALINABİLİYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından modernize edilerek kaliteli ve ucuz ekmek üretmek üzere hizmete alınan ekmek üretim tesislerinin şehir merkezinde de bir şubesi bulunuyor. Ekmek satışı sadece ekmek üretim tesislerinde değil, şehir merkezinde bulunan satış noktalarında da aynı bedelle sadece 3 TL karşılığında satışa sunuluyor. Seydişehir halkı ise hem ucuz hem de kaliteli ekmek alabilme fırsatını sunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum