Konya’nın bu mahallesinde sadece 44 kişi yaşıyor

Konya’nın bu mahallesinde sadece 44 kişi yaşıyor
 Muhabir
Türkiye’nin 2023 yılı nüfus verilerinin açıklanmasının ardından şehirlerin, ilçelerin ve mahallelerin nüfus sayıları da belli oldu. Konya’nın en küçük ilçesi olan ve 4 mahallesi bulunan Yalıhüyük’teki bu mahallede sadece 44 kişi yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları’na göre Türkiye’de ortalama artış hızı binde 1,1 olurken Konya’da artış hızı binde 10,4 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin nüfusu itibariyle en büyük şehirleri arasında 6. sırada yer alan Konya’nın 31 ilçesinden biri olan Yalıhüyük’te sadece 1854 kişi yaşıyor. Yalıhüyük, nüfusu göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin de en küçük ilçeleri arasında yer alıyor.

YALIHÜYÜK’TEKİ BU MAHALLEDE 44 KİŞİ YAŞIYOR

en-kucuk-ilcedeki-en-kucuk-mahalle-nufusu-sadece-42-kisi.jpg

Toplamda 4 mahallesi bulunan Yalıhüyük’teki Sarayköy Mahallesi ise nüfus sayısı itibariyle dikkat çekiyor. Konya’nın en küçük ilçesinde nüfusu en az olan mahalle de bulunuyor. Bir önceki yılın verilerine göre Yalıhüyük ilçesine bağlı Sarayköy Mahallesi’nde 21 hanede 24’ü erkek, 20’si kadın olmak üzere toplamda 44 kişi yaşıyor.

‘NÜFUSUMUZ AZ, HERKES BİRBİRİNİ TANIYOR, MUTLUYUZ’

Yalıhüyük ilçesine bağlı Sarayköy Mahallesi’nde ikamet eden Muzaffer Belenbaşı, “Mahallemizde aşağı yukarı 21 hane var. Suğla Gölü’ne yakın bir konumda bulunan mahallemiz suyu ve yeşilliği ile güzel ve şirin bir yerleşim yeri. Burada toplamda 44 kişi yaşıyor. Tarım ve hayvancılıkla meşgul oluyoruz. Kendi halimizdeyiz, herkes birbirini tanıyor, mutluyuz” diye konuştu.

saraykoy-mahallesi-yalihuyuk-001.jpg

44 KİŞİNİN TAMAMI SEÇMEN!

Mahallede yaşayan 44 kişinin tamamının 18 yaş üstü olduğunu ve seçimlerde tamamının oy kullanacağını dile getiren Sarayköy Mahallesi sakini Muzaffer Belenbaşı, “Önümüzde seçim var. Bizim mahallemizde yaşayan 44 kişinin tamamı seçimlerde oy kullanabilecek” dedi.

KIŞIN İKAMET EDENLERİN SAYISI 10-12 KİŞİYE KADAR DÜŞÜYOR

Mahallelerinin özellikle bahar ve yaz dönemlerinde hareketli olduğunu, dışarıdan gelen misafirleri de ağırladığını dile getiren Muzaffer Belenbaşı, “Kış döneminde mahallemizdeki nüfus sayısı daha da düşüyor. Birçok mahalle sakini Yalıhüyük’e, Konya’ya yada çocuklarının bulunduğu memleketlere gidiyor. Kışın burada bacası tüten hane sayısı 5-6’ya kadar düşüyor. Toplamda 10-12 kişi kalıyor. Baharla birlikte hareketlilik başlıyor. Yazı nüfusumuz artıyor” ifadelerini kullandı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.