Konya’nın en çok indirim yapan market zinciri Migros’a satılıyor

Konya’nın en çok indirim yapan market zinciri Migros’a satılıyor
 Muhabir
Konya’nın birçok bölgesinde şubesi bulunan, yaptığı indirim kampanyaları ile yakından takip edilen yerel bir market zincirinin 6 şubesi Migros’a satılıyor!

Konya’da genç girişimci Fatih Özbabacan tarafından 2017 yılında kurulan, müşteri odaklı çalışması ile kısa sürede piyasaya kendisini kabul ettiren ve yaptığı indirim kampanyaları ile dikkatleri üzerine çeken yerel market Kentgros’un Migros’a satışına yönelik sürecin sonuna gelindiği öğrenildi.

Şehrin birçok bölgesinde faaliyet gösteren marketin 6 şubesinin Migros’a satılması süreci tamamlandığında Konya’nın yerel bir marketi daha piyasadan çekilmiş olacak. Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros yaptığı büyüme hamlesi doğrultusunda Konya’daki yerel marketi de satın almaya aday oldu.

Dev marketler zinciri Migros, İstanbul ve Konya’da faaliyet gösteren market zinciri Kent Gross’un 6 şubesini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

ŞEHRİN EN SEVİLEN MARKETLERİNDENDİ

Fatih Özbabacan Gıda Dış Ticaret LTD. ŞTİ, 27 Aralık 2017 tarihinde Konya'da genç girişimci Fatih Özbabacan tarafından yüzde 100 yerli sermaye ile kuruldu. KENT GROSS, toptan ve perakende satış alanlarında faaliyet göstererek, müşterilerine zengin ürün çeşitliliği ve kaliteli hizmet sunmaktaydı. Şirket, marketlerden büfelere, kafeteryalardan restoranlara, otellere ve fabrikalara kadar geniş bir müşteri kitlesine hitap eden bir iş modeline sahipti.

kentgros-migrosa-satiliyor1.jpg

BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTUYOR!

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da başta üç harfliler olmak üzere büyük zincir marketlerin her cadde ve sokakta bir şubesinin olması, yerel marketlerin işini zorlaştırıyordu. Bir dönem zincir marketlerle rekabet etmekte zorlansalar da aslında fiyat skalasına bakıldığında yerel marketlerin zincir marketlere göre birçok ürünü daha cazip fiyatlarla satışa sundukları da görülüyor. Ancak zincir marketlerin her geçen gün çoğalması, her bölgede, her yerde şubelerinin olması yerel marketlerin işini zorlaştırıyor. Rekabet edemeyecek duruma gelen yerel marketler çareyi işletmeyi devretmekte ya da kapatmakta buluyor. Bu durum halk arasında büyük balığın küçük balığı yutması olarak yorumlanıyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.