Konya'nın ilçesi dünyaya tanıtılacak

Konya'nın ilçesi dünyaya tanıtılacak
 Editör
Seydişehir Belediyesi ile TUTAP arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolü ile Seydişehir'i yurt içinde ve yurt dışında tanıtmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

" Dünya Mirası Türkiye " Projesinin ulusal ve uluslararası alanda Seydişehir’in tanıtımına katkıda bulunması adına Seydişehir Belediyesi ile TUTAP arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız’ın Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaretinde imzalanan protokol gereği Seydişehir’in tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımı için çalışmaların yapılacağını kaydedildi.

Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasına yönelik yaklaşık 15 yıldır faaliyetlerini yürüttükleri kaydeden TUTAP Başkanı Fikret Yıldız; “Dünya Mirası Türkiye projesini yürütüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projemizde kapsamlı olarak ülkemizin birçok farklı noktasını tanıtmaya devam ediyoruz. Seydişehir’in de bu proje kapsamında tanıtılması noktasında gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

KENDİNİ HER ALANDA GELİŞTİRİYOR

Seydişehir’imizin tarihi, coğrafi, kültür yapısı, sanayisi ile Anadolu’nun en güzide ilçelerinden birisi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “ilçemizde Neolitik dönemlerden kalma birçok höyüklerimiz var. Bu höyüklerimizden en önemlileri arasında yer alan Gökhüyük Höyüğünü Selçuk Üniversite yaptığımız çalışmalar kapsamında tarihe kazandırıyoruz. Yüzey araştırmaları tamamlandı, kazı çalışmaları da hızla devam ediyor. Hitit ve Roma döneminden kalma 3 büyük şehir kalıntısı yine ilçemizde bulunuyor. İlçemiz, İslam Döneminde Seyyid Harun Veli Hazretlerinin kurduğu bir şehirdir. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ve tek alüminyum fabrikası, hem sanayi, hem hayvancılık hem tarım alanında coğrafi özellikler ve tarihi bir arada barındıran stratejik olarak da Ankara Antalya yolu güzergahında güzel bir ilçedir. Bu değerlerin oraya çıkarılması ulusal ve uluslararası tanıtılması ve duyurulmasında bir adım atmamız gerekiyordu. Başlangıcını yapmış olduk. Ben TUTAP Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemiz, Konya’mız ve Ülkemiz adına hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

1-11.jpg

1-9.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.