Konya'nın ilçesi yatırımlarıyla marka olma yolunda

Konya'nın ilçesi yatırımlarıyla marka olma yolunda
 Muhabir
Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Konya basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Ertaş, şehirde gerçekleştirilen yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ilgın Belediye Başkanı Ertaş, ilçede yürütülen yatırımları değerlendirdi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda belediye imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet sunma çabalarını vurgulayan Başkan Ertaş, belediye başkanlığının halka hizmetin en yüce makamı olduğunu belirtti. Ertaş, beş yıllık planlarını, Ilgın'ın tarihi zenginliği, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık gibi temel değerlerini göz önünde bulundurarak oluşturduklarını ifade etti. Ilgın'ın yaklaşık 3500 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirten Başkan Ertaş, "Bu mirası koruyarak şehri kalkındırmayı ve marka bir şehir haline getirmeyi hedefledik. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, belediye imkanlarını en etkili şekilde kullanarak en iyi hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda, şehrimizi bugünden çok daha gelişmiş bir konuma taşıyacağımıza inanıyorum.

Başkan Ertaş, yatırımların gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Konya İl Başkanı ve değerli hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

whatsapp-image-2023-12-01-at-13-39-41.jpeg

"ILGIN'I ÖNEMLİ BİR TURİZM DESTİNASYONU HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLEDİKLİYORUZ"

Basın mensuplarıyla bir araya geldiği Vagon Kafe'nin Ilgın'ın gülümseyen yüzü olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, D-300 karayolu üzerinde bulunan kafenin Ilgın'ı tanıtmak adına önemli bir mekan haline geldiğini buranın belediye tarafından işletildiğini ve hizmetlerin uygun fiyatlarla sunulduğunu söyledi. Ayrıca, Ilgın ilçesinde 1 milyar TL üzerinde değere sahip yatırımların gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Ertaş, bu yatırımların Ilgın'ı tarih, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık gibi farklı alanlarda geliştirmeyi amaçladığını dile getirdi. Ilgın'a kazandırılacak Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Sitesi ve Kapalı Hayvan Pazarı projeleri hakkında bilgi veren Başkan Ertaş, bu alanlarda yapılan çalışmaların şehrin ekonomik potansiyeline büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Ertaş, termal turizm alanında yapılacak 5 yıldızlı otel ve apart otel projeleriyle Ilgın'ı önemli bir turizm destinasyonu haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti ve şehrin bu alanlardaki gelişimine önemli katkılar sağlanacağını ifade etti.

whatsapp-image-2023-12-01-at-13-39-42-1.jpeg

BİRÇOK PROJE YOLDA

İlçede birçok yatırımı hayata geçirdiklerini ve geçirme yolunda ilerlediklerini belirten Başkan Ertaş şu ifadelere yer verdi: "Organize Sanayi Bölgemizin 961 bin metrekarelik arazisinin kamulaştırmasını tamamladık. 898 bin metrekarelik alana 45 parselden oluşan OSB için imar planı tadilatını onayladık. Altyapı projeleri için ihaleye çıkıyoruz. Şehrimizde oluşturacağımız Sanayi Sitesi için imar planı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Organize Sanayi Bölgemiz ile bir bütünlük oluşturacak olan sanayi sitesi D-300 karayolu üzerinde hayata geçirilecek. Kapalı Sebze Pazarı GES projemizin yapımı tamamlandı. Ilgın Belediyesi olarak tasarruf sağlayıp temiz enerji üretiyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve Ilgın Belediyesi protokolü ile Ilgın Bölge Kapalı Hayvan Pazarı yapımı tamamlandı. Pazar alanı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş padoklar, hayvan otelleri, sosyal tesisler, dezenfektan noktaları ve karantina üniteleri bulunuyor. 990 bin metrekare alanda jeotermal ölçümleri tamamlandı ve ÇED raporları çıktı. Şehrimize kazandıracağımız jeotermal sera için 500-1000 metre arasında 45 derecelik su araması yapılacak.

whatsapp-image-2023-12-01-at-13-59-19.jpeg

TEMELİ ATILDI

Ilgın'ın yıllardır beklediği bir yatırıma daha kavuştu, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'ın destek ve iradeleri ile 'Atıksu Arıtma Tesisimizi' ilçemize kazandırıyoruz. 'Ilgın Atıksu Arıtma Tesisi' projesinin temeli atılmıştır.

whatsapp-image-2023-12-01-at-13-39-42.jpeg

HİZMETE AÇILDI

Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarımızın yapılması sonucunda, D-300 Karayolu üzerinde bulunan eski hayvan pazarı alanının aktif olarak kullanılması için hazırladığımız Yalburt Alışveriş Merkezi için projemizi tamamladık. İmar değişikliği bittiğinde projemizi hayata geçireceğiz. D-300 Karayolu Konya-Ilgın girişi üzerinde konumlandırılan Ilgın Vagon Kafe ve Restoran hem şehrimizin tanıtımı için hem de D-300 Karayolunu Ilgın adına daha aktif kullanabilmek için hizmete açılmıştır.

HIZLA SÜRÜYOR

Mülkiyeti Ilgın Belediyesi'ne ait olan, toplam 1.192 metrekare alanda yapılan projelendirme kapsamında bodrum, zemin ve 2 kattan oluşan, ayrıca içerisinde; 3 adet dükkan, 2 adet ofis ve 1 adet lokanta bulunan projemizin yapımı hızla devam ediyor. Uzun yıllardır mahkemesi devam eden ve kaybedilen değerlerimizden biri olan jeotermal kaynak işletme ruhsatının ihalesini Ilgın Belediyesi olarak aldık. Belediyemize ait olan 2 adet jeotermal kaynak ruhsat işletmesine yıllar önce kaybedilen İR: 10 numaralı alanı da dahil ettik.

İHALE AŞAMALARI TAMAMLANDI

Kaplıca bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediği 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırmak için ihale aşamalarını tamamladık. Yapılacak olan 5 yıldızlı otel hem Sağlık Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Bu yatırımların yanı sıra, ilçemizin yol, altyapı, çevre ve sosyal alanlarını da geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ilgın'ı her alanda kalkındırmak ve marka bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.