Konya'nın kalbinde otopark sıkıntısı yaşanıyor

Konya'nın kalbinde otopark sıkıntısı yaşanıyor
 Muhabir
Konya’nın kalbi sayılan Alaeddin Tepesi çevresinde ve Zafer alanında otopark alanlarının kaldırılması ile park sorunu yaşanıyor. Esnaf ve vatandaşlar bölgeye acilen otopark kazandırılmasını istiyor.

Konya’da hem ticaretin hem de araç trafiğinin yoğun olduğu Alaeddin Tepesi çevresinde ve Zafer civarında yol kenarlarının otopark olarak kullanılması uygulamasından vazgeçildi. Uzunca bir süredir cadde boyunca yol kenarlarına araçların durmasına veya duraklamasına izin verilmiyor. Bu durum ise bölgede otopark krizine neden oluyor. Çevre esnafı, otopark krizini çözecek bir formül istiyor.

ESNAF ÇÖZÜM ARIYOR

Bölgede araçların park etmesine izin verilmemesinin bölgedeki ticaret hacmine de olumsuz yansıdığını dile getiren bölge esnafı, otopark sorununu çözüme kavuşturmak için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar ise ilgili mercilere iletildi.

Alâeddin Bölgesi esnafları adına açıklama yapan ve bölgedeki bir restoranın işletmeciliğini yapan Mehmet Eşmekaya sorunlarının otopark sorununun devam etmesi halinde kepenk kapatmak zoruna kalacaklarına işaret ederek, “Bizler farklı sektörlerde hizmet sunmaktayız. Bilindiği üzere Alâeddin Bulvarı Konya’mızın en eski ve en güzide bölgesidir. Bu bölge Selçukludan beridir ve hatta Selçuklu evvelinden beridir bu tepe bu şehrin her daim merkezi olarak kalmıştır. Tarihi mekanların yanı sıra, Alâeddin bulvarı ve Zafer bölgesi hem şehrimiz vatandaşlarının hem de yerli yabancı turistlerin alışveriş ve vakit geçirmek bakımından da her daim ilk tercihleri olmaktadır. Lakin; 1 yılı aşkın bir süre evvelinde Alâeddin tepesi etrafında yol kenarı tek sıra araç parkı KONBELTAŞ tarafından ücretli olarak işletilmekteydi. Sebebini bilmediğimiz bir şekilde 1 yıl evvel KONBELTAŞ otopark işlemesi yol kenarından kaldırıldı ve yol kenarına tek sıra park yasağı getirildi. Yine aynı dönemde otopark işletmesi olarak devam eden Alâeddin Tepesi de araç girişine kapatıldı. Sonrasında ise bulvar etrafında durma duraklama yasağı konuldu. Vatandaşın beş saniye bile duraklamasına izin verilmiyor ve plakalara cezai işlem uygulanıyor. Esnafımıza mal getiren araçların ürün indirmesine müsaade edilmiyor. Bulvar etrafında herhangi bir ücretli otopark yok. Şehre yeni gelen insanlar hem tarihi dokusu hem de şehir merkezi olması hasebiyle öncelikli olarak Alâeddin bölgesini tercih etmekteler. Ancak araçlarını park edebilecekleri bir alan maalesef yok, diğer taraftan yol kenarına durup bir su almalarına bile müsaade edilmiyor” dedi.

SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ

Araçlarını park edecek yer bulamayan insanların hızla bölgeden uzaklaştıklarını ve bu durumun bölgedeki esnafın ticaretine olumsuz yansıdığını dile getiren Mehmet Eşmekaya, “Neden Konya’nın her bölgesinde yol kenarında tek sıra parka müsaade edilirken Alâeddin bölgesinde müsaade edilmiyor ve neden duraklamaya dahi müdahale ediliyor? Neden vatandaşların yakın bir bölgeye araç park edebilmeleri için çalışma yapılmıyor? Ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu günümüzde artan kiralar ve personel maliyetleri üzerimizde büyük bir yük oluştururken, otopark problemi nedeniyle iş yapamayan esnaflarımız kepenk kapatmanın arifesinde. Bu esnaflara, burada çalışan vatandaşlara ve ailelerine neden kimse üzülmüyor? Bizler her birimiz vergilerimizi düzenli ödüyor, devletimize olan bütün sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz fakat bölgedeki otopark problemi artık bizlerin belini büküyor. Kepenk noktasına geldik. Yöneticilerimizden talebimiz, sesimize kulak vermeleri ve tek sıra ücretli parkın tekrar aktif hale getirilmesini sağlamalarıdır. Ayrıca Alâeddin Tepesi’nin taşıt girişine tekrar açılması, veyahut yakınlarda bir otopark işletmesinin tesis edilmesi de bölgedeki otopark problemini önemli ölçüde ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.