Konya'ya 2 yeni proje

Konya'ya 2 yeni proje
Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi arasında Kırsal Altyapıya Destek (KIRDES) ve Kültürhan projelerinin protokolü imzalandı.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi arasında Kırsal Altyapıya Destek (KIRDES) ve Kültürhan projelerinin protokolü imzalandı.
İki değerli projenin imza töreni için bir araya geldiklerini belirten Konya Valisi Yakup Canbolat, “Kültürhan Projesi Kültür Bakanlığımız tarafından geliştirilen bir proje. Karatay Belediyemizin tahsis ettiği 4 bin 300 metrekarelik bir alan üzerinde Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YIKOB) desteği ile yapılacak. YIKOB, projenin 4 milyon liralık kısmını finanse edecek, geri kalan kısmını da büyükşehir belediyemiz üstlenecek. Şehrimize, Türkiye’de ilk olacak Kültürhan projesini kazandıracağız. KIRDES projesi kapsamında ise önceden belirlenen yerleşim yerlerinde köy içi düzenleme yapacağız. YIKOB’a tahsis edilen 4 milyon lira kaynak var. İmzalanan protokol ile büyükşehir belediyesi ek kaynak sağlayarak bu yerleşim yerinde kilit parke uygulaması yapacak. Katkıları için Büyükşehir ve Karatay belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Vali Canbolat, yatırımların şehre kazandırılmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve milletvekillerinin de büyük emeği olduğunu belirterek, teşekkür etti.

“Merkezi idare-yerel yönetim işbirliğinin iki güzel örneği”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkezi idare ve yerel yönetim işbirliğinin iki güzel örneğini hayata geçirdiklerini belirterek, “Kültürhan projesi ile Karatay Belediyemizin tahsis ettiği arazide önemli bir kültür eserine imza atma sürecini başlatıyoruz. Şehrimiz, ihtiyacı olan yeni bir kültürel mekana kavuşacak. KIRDES projesi ile tespit edilen yerleşim yerleri, valiliğimiz, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, belediye işbirliğinde yeni bir imkana kavuşmuş oluyor. Konya’da işbirliği içinde güzel eserler vermeye çalışıyoruz. Bu noktada sayın valimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de Valilik ve Büyükşehir belediyesi ile ortaklaşa Kültürhan Projesini hayata geçireceklerini belirterek, yatırımın hayırlı olmasını diledi. 
Konuşmaların ardından hayata geçirilecek projelerin protokolü Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli arasında imzalandı.
20170614aw097616_04.jpg
Kültürhan ve KIRDES projeleri
Karatay İlçesinde hayata geçirilecek Kültürhan Projesi, 4 bin 300 metrekarelik alanda yapılacak. Projede, süreli yayın okuma salonu, bireysel ve grup çalışma odaları, müze salonu, engelli ve çocuk kütüphanesi, 70 bin kitap kapasiteli kütüphane, restoran ve kafeterya, kitapevi, geleneksel el sanatları satış mağazaları, ticari mekanlar bulunacak. Kırsal Altyapıya Destek projesi ile de Konya Büyükşehir Belediyesi önceden belirlenen yerleşim yerlerinde köy içi parke döşemesi yapacak. Her iki projeye de YIKOB ayrı ayrı 4 milyon lira kaynak aktaracak, geri kalan kısımları Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.