Konya'ya kar ve yağmur birlikte geldi! O ilçeler ise yağış almadı! İşte ilçe ilçe veriler...

Konya'ya kar ve yağmur birlikte geldi! O ilçeler ise yağış almadı! İşte ilçe ilçe veriler...
 Muhabir
Kurak geçen günlerin ardından mayıs ayında Konya’ya müjde geldi. Konya'da yaşanan sağanak yağışlar yerini yer yer kar yağışına bıraktı. Konya'da birçok ilçe mayıs ayında kar sürprizi yaşadı. Bazı ilçeler ise hiç yağış almadı. İşte detaylar…

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inmesiyle başlayan kar, Konya'da ilçelerde beyaz örtü oluşturdu.

whatsapp-image-2024-05-06-at-10-04-51.jpeg

Konya’da hava sıcaklığı 0 dereceye kadar geriledi.

1.jpg

Geçtiğimiz Pazar günü ( 5 Mayıs 2024) Konya'da etkili olan yağmurun, en çok hangi ilçeye yağdığı ise belli oldu.

2.jpg

EN FAZLA YAĞIŞI EMİRGAZİ ALDI!

Konya’nın Emirgazi ilçesinde 5 Mayıs Pazar günü 34,9 mm yağış düştüğü belirlendi. Kuvvetli yağış nedeniyle Emirgazi ilçe merkezinde dün bazı cadde ve sokaklarda su taşkınları yaşandı.

3.png

Konya’da Mayıs ayında aralıklarla etkili olan yağışlı hava sürüyor. Yağışlı havanın etkisini gösterdiği ilçelerden Emirgazi, Konya’da en fazla yağış alan ilçe oldu.

2.jpg

Emirgazi ilçesinden sonra dün en fazla yağış alan bölge ve ilçe Kadınhanı oldu. Emirgazi bölgesine düşen yağış dün 34,9 mm ulaştı. Kadınhanı’nda ise Pazar günü ölçülen yağış miktarı toplamda 34,1 mm ulaştı.

4.png

KONYA'DA PAZAR GÜNÜ EN AZ YAĞIŞ ALAN İLÇE

Konya genelinde Pazar günü öğle saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerine kadar etkili olsa da bazı ilçelere yağmur hiç yağmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 'de Pazar günü yağmur Ahırlı, Taşkent ve Çumra/Apa Barajı'na hiç yağmur yağmadı. Konya'da en az yağış alan ikinci ilçe ise 0,1 milimetre ile KARATAY/BAHRİ DAĞDAŞ ARŞ. (TAGEM) oldu.

İLÇE VERİLERİ:

a.png

b.png

c.png

d.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.