Koskoca BM Genel Sekreteri Guterres'i Gazze'ye sokmadılar!

Koskoca BM Genel Sekreteri Guterres'i Gazze'ye sokmadılar!
ABD ve AB'nin tam desteğini arkasına alan ve ABD'nin verdiği silahlarıyla Gazze'de soykırım yapan İşgalci terör devleti İsrail'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'ye geçisişine onay çıkmaması tepki çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'ye girişine izin verilmemesine tepki gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Koskoca Birleşmiş Milletlerin (BM) Genel Sekreteri Guterres, Refah Sınır Kapısı'ndan içeri sokulmamıştır. Bu, BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanıdır." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Eğer Orta Doğu'da Filistinlilere karşı yapılan bu zulüm sonlandırılamaz, bu savaş çevre ülkelerine yayılırsa korkarım ki üçüncü büyük savaşın altyapısının hazırlandığı küresel bir çatışmanın da fitilini ateşleyecektir. Onun için küresel sistemde yeni bir siyasal mimariyi ortaya koymak, barışı ve hakkaniyeti esas alan yeni bir sistem oluşturmak mecburiyetindeyiz." görüşünü paylaştı.

Bugün Orta Doğu'da yaşananların, bu sistemin artık çalışmadığını gösteren en acı örneklerden biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Koskoca Birleşmiş Milletlerin Genel Sekreteri Guterres, Refah Sınır Kapısı'ndan içeri sokulmamıştır. Daha ne olsun? Bu, Birleşmiş Milletlerin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanıdır." ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-5e1feac03ea48c668870e67aceb11170.jpg

HEPİMİZİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA AĞLAYARAK ÖLDÜLER

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gücü elinde bulunduranlar, askeri ve siyasi güçleriyle dünyanın birçok ülkesini baskı altına alanlar ne yazık ki Birleşmiş Milletleri de baskı altına almaya başlamışlar. Biz burada konuşurken her 10 dakikada bir insanın öldüğü Gazze'den bahsediyoruz. Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Üzülerek ve utanarak ifade ediyorum, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde şu anda 5 bini aşkın çocuğun Gazze'de öldürüldüğünü biliyoruz. Ve maalesef uluslararası camia olarak bunu durdurmak için hiçbir şey yapamıyoruz. İnanır mısınız, sözün bittiği yerdeyiz, uykularımızın kaçtığı noktadayız. Hatırlayacaksınız birkaç gün evvel Gazze'de Şifa Hastanesi'nin elektrikleri gittiğinde ve insanlara oksijen sağlayan oksijen tüplerinin olduğu oda bombalandığında 30 küsur bebek kuvözlerden alınmak zorunda kaldı. Hepimizin gözleri önünde çığlık çığlığa ağlayarak, bağırarak o çocuklar öldüler. Gazze'de kuvözlerden alınıp ölen çocuklar aslında insanlığın öldüğünün göstergesi."

Yeni bir dünya sisteminin kurulmasının zaruri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, insanlar arasında hiyerarşinin ortaya konulmasının da büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

bm-genel-sekreteri-guterres.jpg

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: “BİRÇOĞU KADIN VE ÇOCUK OLMAK ÜZERE ONLARCA İNSAN BM TESİSLERİNDE GÜVENLİK ARARKEN ÖLDÜRÜLDÜ”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in son 24 saat içinde Gazze Şeridi'nde BM'ye ait iki okula düzenlediği saldırıya tepki göstererek, "Birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca insan Birleşmiş Milletler tesislerinde güvenlik ararken öldürüldü ve yaralandı" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait okullara yönelik saldırılarına BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sert tepki gösterdi. Gazze Şeridi'nde 24 saatten kısa bir süre içinde UNRWA'ya ait iki okulun vurulmasının kendisini derinden sarstığını belirten Guterres, "Birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca insan Birleşmiş Milletler tesislerinde güvenlik ararken öldürüldü ve yaralandı. Çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle yüz binlerce Filistinli sivil Gazze'deki Birleşmiş Milletler tesislerine sığınmaktadır. Tesislerimizin dokunulmaz olduğunu bir kez daha teyit ediyorum. Acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum. Bu eylemler sadece savaş kurallarını açıkça ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlığı da hiçe sayıyor"

"UNRWA, TESİSLERİNDEN EN AZ 17'SİNİN DOĞRUDAN VURULDUĞUNU TEYİT ETMEKTEDİR"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise yaptığı açıklamada, UNRWA tesislerine yönelik saldırıların zalimce olduğunu belirterek, "24 saatten kısa bir süre içinde Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş ailelerin barındığı iki UNRWA okulu vuruldu" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana UNRWA tesislerinde barınan en az 176 kişinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 800 kişinin yaralandığını aktaran Lazzarini, "UNRWA kayıp rakamlarını teyit edememekte ve doğrulama çalışmalarını sürdürmektedir. UNRWA, tesislerinden en az 17'sinin doğrudan vurulduğunu teyit etmektedir" dedi.

UNRWA'ya ait Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Fakhoora Okulu ile Tal Al-Zaatar Okulu'na İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

GAZZE'YE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR İSRAİL ONAYLI

Gazze'ye Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısıdan yardım girişleri ve çıkışları işgalci İsrail'in onayıyla yapılıyor. İsrail vurmayacağı garantisi verdiği takdirde, onun belirlediği ölçülerde giriş ve çıkışlar gerçekleştirilyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.