KOÜ ile TÖSSED arasında işbirliği protokolü

KOÜ ile TÖSSED arasında işbirliği protokolü
Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği arasında özel sporcuların sağlık taramasından geçirilmesi ve spor organizasyonları düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı- TÖSSED Onursal Başkanı Sabancı:- "Türkiye'de artı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) arasında Marmara Bölgesi'ndeki özel sporculara yönelik müsabakalar düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Protokol kapsamında KOÜ'de 14-15 Nisan'da Özel Olimpiyatlar Marmara Bölgesi Oyunları gerçekleştirilecek, sporcuların ortopedi, diş, göz, fizik tedavi, odyoloji muayeneleri yapılarak, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzıyla ilgili eğitimler verilecek.

KOÜ Rektörlüğünde düzenlenen törende konuşan TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, zihinsel engelli bireylerin sporla toplumsal hayata katılması hedefiyle yapılacak müsabakaların KOÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Protokolle Marmara Bölgesi'ndeki organizasyona KOÜ'nün ev sahipliği yapacağını vurgulayan Sabancı, burada özel sporcuların birçok alanda yarışacağını dile getirdi.

Sabancı, hayatındaki zorlukları spor yaparak yenen kişilerin yarışmalarda yer alacağını aktararak, "Yurt dışında engelli lafı bile bırakın artık özürlü ve sakat lafını politik olarak doğru gözükmüyor. Türkiye'de artık özürlü ve engelli lafını bile bırakabiliyor olmamız lazım. Bunu yürüme güçlüğü olan, konuşma güçlüğü olan, zihinsel güçlüğü olan şeklinde çevirmek lazım. Türkiye bu seviyeye gelecek" dedi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de üniversitelerinde 80 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, KOÜ hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Üniversitelerinde özel sporcular arasında uluslararası başarılar elde eden öğrenciler bulunduğunu ifade eden Hülagü, şöyle konuştu:

"Üniversiteler, toplumların ekonomik ve sosyal sorunlarıyla birebir ilgilenmesi gerektiği bilincindeyiz. Hekim olmam nedeniyle de özel durumdaki kişilerle sağlık sorunlarından dolayı bir arada oluyoruz. Bu aslında bir görev, eğitim ve sağlık biriminin başındaki kişi olarak çifte sorumlulukla üniversite olarak üzerimize ne düşüyorsa bunu mutlulukla paylaşıyoruz. Protokol başlangıç, üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) güzel tesislerimiz var. Bu tip yarışmalarla bir arada olmak bizim için onur olur."

Konuşmaların ardından Sabancı ve Hülagü, işbirliği protokolüne imza attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.