"Kral İçin Hologram" 22 Nisan'da vizyona girecek

"Kral İçin Hologram" 22 Nisan'da vizyona girecek
Dave Eggers'in "A Hologram For The King" adlı romanından sinemaya uyarlanan, başrolünü Tom Hanks'in canlandırdığı "Kral için Hologram" filmi, 22 Nisan'da vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - ABD'li yazar Dave Eggers'ın "A Hologram For The King" adlı romanından sinemaya uyarlanan "Kral İçin Hologram" filminin basın gösterimi gerçekleşti.

Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşen gösterimde AA muhabirine filme ilişkin değerlendirmede bulunan Habertürk gazetesi sinema yazarı Kerem Akça, film için "Amerikan halkının Araplarla ilişkisine alaycı bir bakış" denilebileceğini söyledi.

Tom Hanks'in Suudi Arabistan'a teknolojik bir malı pazarlamaya gittiği karakterinin, siyasi açıdan da incelenmesi gereken aşamalardan geçtiğini belirten Akça, şöyle konuştu:

"Kral için Hologram, filmin yönetmeni Tom Tykwer'in kariyerinin en zayıf halkalarından biri. Ancak yönetmen 'Koş Lola', 'Korku: Bir Katilin Hikayesi' gibi belirleyici eserlerinden birine imza atmasa da temiz bir işçilik çıkarmış. Ele aldığı meseleye ayrıştırıcı değil tarafsız ve eleştirel yaklaşmasıyla ilgiyi hak ediyor. Hanks ise Alexander Payne gibi mizahla doğrudan ilişkili bir rejisörün elinde daha iyi kullanılabilirmiş sanki."

Film, 22 Nisan'da gösterime girecek.

- Kral İçin Hologram hakkında

Alan Clay, 54 yaşında, iflasın eşiğinde ABD'li bir iş adamıdır. Bu durumdan kurtulabilmek için gençlerden oluşan bir takımla Suudi Arabistan'a gider. Orada IT endüstrisi üzerine girişim fikirlerini paylaşmaya çalışır ancak onun geleneksel düşünceleri artık yeterince karlı değildir. Kral Abdullah'a sunulmak üzere, geliştirdikleri yepyeni Amerikan IT teknolojisini tanıtmak üzere ekip bir araya gelmiştir. Bu teknoloji sayesinde şehri ekonominin merkezine dönüştürebileceklerdir. Kral Abdullah'ı gergin bir şekilde beklerken bir yandan da Suudi Arabistan'ın iklim koşullarına uyum sağlamaya çalışan ekibi bir sürpriz beklemektedir: Çinliler daha ucuza mal edilebilecek bir çözüm önermişlerdir. Ekibin bunu öğrenmesiyle rekabet başlamış olur.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.