KTO Karatay’da ödüllü YKS deneme sınavı provası yapıldı

KTO Karatay’da ödüllü YKS deneme sınavı provası yapıldı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen "Konya Geneli Ücretsiz TYT Deneme Sınavı" bugün yapıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen "Konya Geneli Ücretsiz TYT Deneme Sınavı" bugün yapıldı. 5 bin kontenjanın kısa sürede dolduğu sınava, 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar katıldı.

iha-20240217aw143889-3-t.jpg

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde, geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi yapılan ücretsiz, ödüllü Konya Geneli Temel Yeterlilik Testi (TYT) Deneme Sınavı gerçekleştirildi. Yaz ayında yapılacak olan TYT sınavı öncesinde yapılan deneme sınavı, saat 10.15'te başladı. Öğrencilerin, sınav stresini ve kaygıyı en aza indirmesi ve gerçek bir sınav deneyimi olması adına deneme sınavı sırasında veliler, "Aile ile Birlikte Başarmak" konulu konferansa katıldı.

TYT deneme sınavı uygulaması, Konya merkez ile ilçelerden gelen 12. sınıf ve lise mezunu öğrencilerin sınavlara katılımlarıyla yapıldı. Gerçek zamanlı deneme sınavı uygulaması öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir ilgi ile yapıldı. Sınırlı tutulan kontenjanlar zamanda doldu. 80 derslikte 200 görevli eşliğinde gerçekleşen sınava 5 bin öğrenci katıldı.

iha-20240217aw143889-4-t.jpg

AİLE İLE BİRLİKTE OLMAK BAŞARI GETİRİR

Öğrenciler deneme sınavıyla YKS provası yaparken, veliler de "Aile ile Birlikte Başarmak" konulu konferansla, KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmenlerinin Doç. Dr. Hatice Yalçın ile bir araya geldi. Konferansta, öğrencilerin içinde olduğu bu zamana ve ilgiye ve desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını anlatan Doç. Dr. Hatice Yalçın, sınav sürecinde öğrencilerin en büyük desteği ailelerinden aldıklarının altını çizdi. Velilere çocuklarının kaygılarını azaltarak motivasyonlarını çıkartmalarını , YKS'de başarmanın en büyük faktörü olduğunu vurguladı. Sınav sürecindeki öğrencilerin motivasyonunda ailenin öneminin anlatıldığı konferans, velilerin yoğun ilgisi ile sona erdi.

SEVİYELERİNİ GÖRDÜKLERİ BİR SINAV OLDU

KTO Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Mehmet Özçelik, bu yıl yapılan sınavın öğrenciler için ödüllü olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 5 bin öğrencimiz sınava katılıdı. Başvurularımız son başvuru gününden önce sona erdi ve yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldık. Bu sınav öğrencilerimizin YKS öncesinde, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı öncesinde kendilerini denedikleri, ölçebildikleri bir sınav oldu. Eş vakitli olarak hem burada sınavımız oluyorken aynı vakitte anne babalara yönelik YKS ile alakalı "Birlikte Başarmak" konulu bir seminerimiz var. Doç. Dr. Hatice Yalçın hocamız konuyla ilgili bir seminer yapıyor. Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi olarak YKS sürecinde öğrencilerimiz destekliyoruz. Gerek yarı tatil zamanında kendilerine kamp oluşturarak rahat bir ortamda ders faaliyetlerini hazırlamıştık. Şimdi öğrenciler TYT konularını bitirdiler. Bu sınavla da gerçek bir deneyim katarak artık sınav hazırlıklarını bir nevi gerçekleştirmiş oluyorlar" dedi.

iha-20240217aw143889-5-t.jpg

KENDİLERİNİ BU DÖNEME HAZIRLAMALARI GEREKİYOR

Sınava girecek öğrencilere önerilerde bulunan Mehmet Özçelik, "Öğrencilerimizin artık ders içeriklerini yavaştan toparlamaları ve bitirmeleri gerekiyor. TYT tarafı artık bu yerde halledilmesi gerekiyor. Bununla birlikte alan bilgisinde de son dokunuşları bitirmek gerekiyor. Bu dönemde biraz daha artık konu tekrarları, deneme sınavları ile YKS'ye kendilerini hazır etmeleri gerekiyor. Öğrencilerimiz son çıkışta. Disiplinli, sıkı ve kontrollü bir şekilde başarıya da ulaşabileceklerini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

SINAVA AİLE İLE BERABER HAZIRLANMALARI GEREKTİĞİNİ TAVSİYE EDEBİLİRİZ

Mehmet Özçelik, ailelere ise sınav sürecinde öğrencilerin her daim birlikte olmaları gerektiğini anlatarak, "Öğrencilerimiz bu zamanda hem öğrenimleri devam ediyor hem de okullarına devam ediyor. Diğer taraftan ise özel öğretim kursları ile sınav sürecinde yardımcı olamaya çalışıyor. Eve döndüklerinde de yine ders çalışıyorlar. Bir öğrencinin günlük 24 saatlik yaşamlarını ciddi bir bölümünde sınav var. Ailelerin de belirli noktalarda öğrencilere anlayış sağlamaları gerekiyor. Çocuklar elbette çeşitli duygusal boşluklar yaşayabilir. Sınav stresini yönetmede zorluklar yaşayabilirler. Bu konuda da ailelere kritik görev düşüyor. Öğrencileri bir miktar anlayarak onları doğrudan baskılamadan rahatlatarak sınava birlikte hazırlanmaları gerektiğini tavsiye edebiliriz" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.