KTO’dan yurt dışı gezileri

KTO’dan yurt dışı gezileri
Üç ayrı ülkede toplam 10 gün süren programda Konya makine sektöründen 20 firma temsilcisi; Kolombiya’dan 85, Peru’dan 40, Şili’den 40 ithalatçı firma ile bir araya geldi.

Konya Ticaret Odası’nın, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Kolombiya, Peru ve Şili’de düzenlediği “Makine Sektörü B2B” organizasyonu tamamlandı.

Üç ayrı ülkede toplam 10 gün süren programda Konya makine sektöründen 20 firma temsilcisi; Kolombiya’dan 85, Peru’dan 40, Şili’den 40 ithalatçı firma ile bir araya geldi. Üç ülkeden toplam 165 işadamının katıldığı organizasyonda 20 masada toplam 3.300 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş’un başkanlık ettiği 20 kişilik ticaret heyeti ilk olarak Kolombiya’nın başkenti Bogota’da sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet daha sonra Peru’ya geçip, Perulu makine sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Burada 40 firma temsilcisiyle iş görüşmelerini gerçekleştiren heyet programın son ayağını ise Şili’de gerçekleştirdi.

Organizasyonu değerlendiren, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya olarak hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için şimdiden 2016’ya yönelik çalışmalarımıza başladık. Orta Asya, Afrika ve Güney Amerika’da ihracat yelpazemizi genişletmeye çalışıyoruz. Makine sektöründen üyelerimizin Kolombiya, Peru ve Şili’de organizasyon düzenlenmesi talepleri doğrultusunda programın organizasyonunu gerçekleştirdik. Üç ayrı ülkede ithalatçı firmalarla Konyalı firmaları buluşturduk. Görüşmelere katılan heyetimiz Konya’mızın önemli sektörü olan makine sektöründe yeni kazanç imkanlarını değerlendirme fırsatı yakaladılar. Programın hem şehrimiz hem de ülkemiz dış ticareti için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.