Küçük kız kaçırılıp İran'a götürüldü, istismar edildi

Küçük kız kaçırılıp İran'a götürüldü, istismar edildi
Türkiye'den kaçırılıp İran'a götürülen 14 yaşındaki kız istismara uğrayıp bebek dünyaya getirdi.

Türkiye akıllara durgunluk veren bir kaçırma olayı ile karşı karşıya. 14 yaşında İran'a kaçırılan kız burada istismara uğrayıp bebek dünyaya getirdi.

Kız çocuklarından haber alamayan anne ve üvey baba, 2021 yılında polise başvurdu.

Araştırmalarda, kız çocuğunun İran'da olduğu belirlendi. Kız çocuğunun İran'da uğradığı istismar sonucu hamile kaldığı ve geçen sene bir bebek dünyaya getirdiği tespit edildi.

Çocuğun yerinin belirlenmesinin ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emniyet birimleriyle yaptığı işbirliği sonucu 14 yaşındaki kız çocuğu ile bebeği Türkiye'ye getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da takip ettiği süreç sonunda kız çocuğu ve bebeği devlet korumasına alındı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen kız çocuğu ve bebeğinin fiziksel ve psikolojik gelişimleri göz önünde bulundurularak uygun sosyal hizmet modellerinden faydalandırılmaya başlandığı öğrenildi.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.