Kupa sana yakıştı

Kupa sana yakıştı
Aykut Kocaman ile başarının alışkanlık yaptığı Atiker Konyaspor, rekorlarla geçirdiği 2015-2016 sezonunun ardından 2016-2017 sezonunu da Türkiye Kupası ile taçlandırdı

Spor Toto Süper Lig’de 2016-17 sezonu tamamlanırken, Atiker Konyaspor için unutulmayacak bir dönem geride kaldı. Önceki sezonu başarılarla dolu geçiren yeşil-beyazlılar, bu yıl da Türkiye Kupası’nı alarak başarı çıtasını biraz daha yükseltti. Aykut Kocaman önderliğinde sezona üç kulvarda başlayan Anadolu Kartalı, dar rotasyonuyla sıkıntılar yaşasa da 95 yıllık tarihinde ilk kez kupa kazandığı sezona imzasını attı.

İLK KEZ AVRUPA

Kocaman’ın öğrencileri, bu yıl tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde önemli tecrübe edindi. Braga, Gent ve Shakhtar Donetsk ile birlikte UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda yer alan yeşil-beyazlılar, sadece 1 puan alarak grubu son sırada tamamlamıştı. Avrupa macerasında önemli tecrübeler edinerek veda eden Konyaspor, ardından lige ve kupaya odaklandı.

LİGİ 9’UNCU TAMAMLADI

Bu sezon 34 maçta 11 galibiyet, 10 beraberlik, 13 yenilgi alan Atiker Konyaspor, ligi 43 puanla 9’uncu sırada tamamladı. Ligin ilk yarısını bir önceki sezona benzer geçiren yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya istediği gibi giremeyince ligde hedefinden uzaklaşıp, kupaya odaklandı. Ligdeki gelgitler nedeniyle kupaya odaklanan yeşil-beyazlılar, kupayla ligi taçlandırdı.

TARİHE KUPAYLA İMZA

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda hedefini final olarak koyan Atiker Konyaspor, adım adım ilerledi. Yeşil-beyazlılar, Gümüşhanespor, Kızılcabölükspor ve Trabzonspor ile birlikte Türkiye Kupası’nda H Grubu’nda mücadele etti. Anadolu Kartalı grubu lider tamamlayarak son 16 turuna seri başı olarak katıldı. Konyaspor, son 16 turunda ise Ümraniyespor’u, çeyrek finalde Sivasspor’u ve yarı finalde Kasımpaşa’yı eleyerek tarihinde ilk kez finale yükseldi. Anadolu Kartalı Eskişehir’de oynanan final karşılaşmasında ise Başakşehir’i penaltılarla 4-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

EN İSTİKRARLISI SKUBİC

34 haftalık lig maratonunda yeşil-beyazlıların en istikralısı sağ bek Nejc Skubic oldu. 31 maçta 2 bin 781 dakika sahada kalan Sloven oyuncu, takımda en fazla süre alan isim oldu. Skubic’i 30 maçta 2 bin 700 dakika ile kaleci Serkan Kırıntılı takip etti. Volkan Fındıklı 31 maçta 2 bin 422 dakika, Ömer Ali Şahiner 31 maçta 2 bin 409 dakika, Jagos Vukovic 27 maçta 2 bin 345 dakika, takım kaptanlarından Ali Çamdalı ise 30 maçta 2 bin 327 dakika ile en fazla süre alan isimlerden oldu.

EN GOLCÜ RİAD BAJİC

Süper ligdeki maratonda Konyaspor’un gol yükünü çeken oyuncu Riad Bajic oldu. Boşnak golcü, bu sezon 17 gol atarken, takımın en golcü oyuncusu olmayı başardı. Bajic’i 6 golle takımın diğer forvet oyuncusu Dimitar Rangelov takip ederken, Ömer Ali Şahiner ve Jagos Vukovic attıkları 5 gol ile onları takip etti.

ASİSTLER SKUBİC’TEN

Konyaspor’un lig maratonunda en çok asist yapan isim Nejc Skubic oldu. Sloven futbolcu yaptığı 9 asist ile takımın en çok asist yapan ismi olurken, aynı zamanda Süper Lig’de gole en fazla katkı sağlayan bek oyuncusu oldu. Skubic’i 5’er asist ile sol bek Barry Douglas, kanat oyuncusu Deni Milosevic ve forvet oyuncusu Riad Bajic takip etti.

KALE SERKAN’A EMANET

Yeşil-beyazlıların tecrübeli file bekçisi Serkan Kırıntılı, bu sezon Konyaspor kalesini koruyan birinci kaleci oldu. Başarılı file bekçisi 30 maçta forma giyerken, sahada kaldığı 2 bin 700 dakika ile takımda en çok forma giyen ikinci isim oldu.

4 OYUNCU KIZARDI

Anadolu Kartalı Atiker Konyaspor’da, bu sezon sadece 4 futbolcu kırmızı kart gördü. Yeşil-beyazlılarda Nejc Skubic, Barry Douglas, Ali Çamdalı ve Riad Bajic, gördükleri 1’er kırmızı kart ile takımı yalnız bırakan isimler oldu.  (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.