Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kurban Bayramı Kutlanıyor
Denizli'de ucuz kurbanlık almak isteyenler, bayramın ilk gününü tercih etti

Denizli'de canlı hayvan pazarında kurbanlık satışları, bayramın ilk günü devam etti.

Bayram namazından sonra vatandaşlar belediyelerin belirlediği mekanlarda kurban kesti, bazıları da alacakları kurbanlık hayvanları beğenmek üzere canlı hayvan pazarına gitti.

Pazarda kurbanlık hayvan satışı yapanlar, fiyatlar ucuzlamasına rağmen hayvanlarının ellerinde kaldığından dert yandı.

Kurbanlık alanlardan Ahmet Yıldız, önceki günlere göre fiyatların daha uygun olduğunu belirterek, "Bir de bakacak, saklayacak yerimiz yoktu. Onun için bugün almayı tercih ettim" dedi.

Halil Göktaş da dana keseceklerini ifade ederek, fiyatı uygun bulunca bir de küçükbaş hayvan aldığını dile getirdi.

Burdur'dan getirdiği hayvanları satmaya çalışan Mehmet Sevinç ise fiyatların çok ucuzladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Umduğumuzu bulamadık, hayvanlarımız elimizde kaldı. Geriye götüreceğiz. Genellikle arife günü akşama kadar alıyorlar, bir de bayramın birinci günü alıcı buluyoruz. Herkes gezip dolaşıyor, bütçeleri zayıf olduğundan işine geleni alıyor. Biz de haklıyız, 12 ay hayvanların peşinde koşuyoruz."

Yılmaz Akpınar ise canlı ağırlığı 80 kilogram gelen hayvanı 800 liraya verdiğini ifade ederek, "Kötü bir sezon geçirdik, birçok mal sahibi kan ağladı" dedi.

Osman Yaşar da kurbanlıklarının elinde kaldığını, kirası günlük 500 lira olan pazarın, maliyetlerini kurtarmadığını ileri sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.