Leylekler Konya'ya yuvalarına gelmeye başladı

Leylekler Konya'ya yuvalarına gelmeye başladı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Ağustos ayında sıcak ülkelere göç eden leylekler, baharın gelişiyle birlikte Leylekler Vadisi ile Leylekler Tepesi'ndeki yuvalarına gelmeye başladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Ağustos ayında sıcak ülkelere göç eden leylekler, baharın gelişiyle berber Leylekler Vadisi ile Leylekler Tepesi'ndeki yuvalarına gelmeye başladı.

iha-20240312aw161027-2.jpg

Ağustos ayında daha sıcak ülkelere göç ederek Beyşehir'den ayrılan leylekler, Mart ayının gelmesi ile birlikte tekrar yuvalarına dönüş yapmaya başladı. Beyşehir'in çok sayıda leylek yuvası olan Yeşildağ'daki Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesindeki Leylekler Tepesi'ne gelmeye başlayan leylekler, bir taraftan beslenimlerini sürdürürken diğer taraftan da buradaki yuvalarının bakım ve onarımını ilerletiyor. Mart ayının sonuna kadar her iki alanda da yuvaların tamamen leyleklerle dolması bekleniyor.

iha-20240312aw161027-1.jpg

Diğer yandan, Beyşehir ilçe merkezinde ve etrafındaki yuvalar da leylekler tarafından doldurulmaya başlandı. Beyşehir'e Mart zamanında gelerek bahar ve yaz zamanını geçiren leylekler, üreme evresinin sonrasında dünyaya gözlerini açan yavrularını büyütüp uçmayı öğrettikten sonra Ağustos ayı sonlarında tekrar Beyşehir'e veda ediyor. Leylekler, sonbahar ve kış zamanını göç ettiği daha sıcak ülkelerde geçiriyor. Bu sırada, Beyşehir'in Leylekler Vadisi ile Leylekler Tepesi'ndeki yuvalarına yerleşen leylekler, Beyşehir Belediyesinin verdiği hizmetle canlı olarak internet ortamında 24 saat süreyle izlenebiliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.