Londra'daki Terör Saldırısı

Londra'daki Terör Saldırısı
Tunus'ta Nahda Hareketi:- "Terör büyük bir beladır, dini ve ırkı yoktur. Ülke ve halk gözetmeksizin dünyanın birçok yerinde ortaya çıkmıştır"

İSTANBUL (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Tunus Dışişleri Bakanlığı ve Nahda Hareketi tarafından Londra'da dün yaşanan terör saldırısı kınandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ordu güçlerinin eğitim sempozyumunda yaptığı konuşmada, "Terörle mücadele eden bir ülke olarak, Londra'daki alçak terör saldırısını, en şiddetli biçimde kınıyoruz. Olay, uyardığımız, terör tehlikesinin boyutunu gözler önüne serdi. Terör yüzünden bizden de çok fazla kişi hayatını kaybetti. Terörü bitirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Herkesin sorumluluk alması gerekiyor." dedi.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Londra'daki terör saldırısı kınanarak, "Tunus olarak böyle bir alçakça terör saldırısının kabul edilemez olduğunu belirtir, saldırıda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlere ise taziyelerimizi sunarız." denildi.

- "Terörün dini ve ırkı yoktur"

Şiddetin ve aşırılığın bütün yönleri kınanarak, halk ve hükümet olarak Birleşik Krallık ile dayanışma içinde oldukları belirtilen açıklamada, "Uluslararası toplum, güçlerini birleştirerek, ülkelerin güvenliğini ve istikrarını hedef alan alçak terör ile mücadele etmesi gerekiyor." ifadeleri kullandı.

Tunus'ta Nahda Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada terör saldırısı kınandı ve yaralılara şifa dilendi.

Açıklamada, "Terör büyük bir beladır, dini ve ırkı yoktur. Ülke ve halk gözetmeksizin dünyanın birçok yerinde ortaya çıkmıştır. Terörle mücadelede güç kaynaklarının bertaraf edilmesi için bölgesel ve uluslararası ittifakların kurulmasına katkıda bulunmaya hazırız." denildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.