Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" Sergisi

Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" Sergisi
Osmanlı döneminden kalma pulların izlenime sunulduğu sergi, 27 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek

BEYRUT (AA) - Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" adıyla Osmanlı döneminden kalma pulların tanıtıldığı sergi açıldı.

Başkent Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsü'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Enstitünün Beyrut Müdürü Cengiz Eroğlu ve AA Ortadoğu Haberleri Editörü Ömer Bulut Yüzgüleç ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Erciyes, serginin açılışında, etkinliğe katılan Lübnan ordusu temsilcilerine teşekkür etti.

Etkinlikten dolayı Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür eden Erciyes, "Bu sergi beni çocukluk yıllarıma götürdü. Ben de çocukken bir pul koleksiyoncusuydum." dedi.

Osmanlı döneminden kalan pulların izlenime sunulduğunu dile getiren Erciyes, bu nedenle serginin Lübnan'ın tarihine de ışık tuttuğunu vurguladı.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Eroğlu ise AA muhabire yaptığı açıklamada, amaçlarının Lübnanlılara posta tarihini anlatmak olduğunu söyledi.

Posta tarihinin, Lübnan ile Türkiye arasında müşterek olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Aynı tarihlerde İstanbul'da kurulan postahane ile Beyrut'ta ve diğer Arap ülkelerinin önemli vilayetlerinde kurulan postahanelerin tarihi aynıdır." diye konuştu.

Sergide PTT Genel Müdürlüğünün de katkısı olduğunu kaydeden Eroğlu, "Tanzimat'tan sonra çıkarılan posta pulları sergide yer alıyor. 1863 ile 1920 arasında çıkan pullar. Ortak tarihimiz Lübnanlıların da ilgisini çekiyor. Sergiye yoğun katılım bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Sergi, 27 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.