Maçın ardından

Maçın ardından
- Gaziantepspor Teknik Direktörü Topçu:"3. bölgede özellikle final paslarında sıkıntı çektiğimizi itiraf edebilirim"- Trabzonspor Teknik Direktörü Mandıralı: "Çok iyi oynamadan maçı kazandık, mutluyuz"

GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor'a 1-0 yenilen Gaziantepspor'un teknik direktörü Mutlu Topçu, final paslarında sıkıntı çektiklerini belirtti.

Topçu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor'un ilk yarıda tek şutunu hatırladığını, ikinci yarıda ise gol yedikleri pozisyon dışında ciddi bir şutu olmadığını söyledi.

İstatistik olarak rakiplerinden daha iyi olduklarını ancak futbolun içerisinde bu tip durumlarda mağlubiyetlerin de yaşanabildiğini ifade eden Topçu, "Kazanan her zaman haklıdır. 3. bölgede özellikle final paslarında sıkıntı çektiğimizi itiraf edebilirim. Bu sıkıntımız devam ediyor. O bölgede getirdiğimiz topları bir türlü golle süsleyemiyoruz." dedi.

Çok çalışmalarına rağmen bu konuda başarılı olamadıklarını anlatan Topçu, alınan mağlubiyetin kendileri açısından kötü olduğunu kaydetti.

Trabzonspor maçıyla ilgili çok farklı planlarının olduğunu ancak bunları hayata geçiremediklerini dile getiren Topçu, şöyle konuştu:

"Santrafor mevkisinde sıkıntılarımız aşikar. Bunu sizler de görüyorsunuz. Larsson'u, İlhan'ı ve Chibuike'yi oynatıp deniyoruz. Dönem dönem oyuncu değişiklikleri yapıyoruz. Habibou'nun uzun süreli sakatlığı vardı. Aramıza 1-2 gün önce katıldı. Onun gelişi bizi biraz daha rahatlatabilir. Ne denli rahatlatacağını gelince göreceğiz."


- Trabzonspor cephesi


Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı ise maçın özellikle ilk yarısında futbol adına hiçbir şey üretemediklerini söyledi.

İkinci yarıda ise yapılan oyuncu değişiklikleriyle biraz hareketlendiklerini ifade eden Mandıralı, "İkinci yarıda biraz daha oyunun içerisinde tutunmaya başladık. Az da olsa pozisyonlar bulduk. Sonucunda da duran toptan gol bulduk. Futbolda duran toplar çok önemli bir silah. Daha önceki maçlarda ne acıdır ki korner dahi kullanamıyorduk." diye konuştu.

Mehmet Ekici gibi usta bir ayağın pası ve Mustafa Yumlu'nun golüyle galip geldiklerini hatırlatan Mandıralı, şöyle konuştu:

"Çok iyi oynamadan maçı kazandık, mutluyuz. Trabzonspor bir yapılanma içerisinde, yeni yönetimi ve belki sezon sonunda gelecek yeni oyuncularıyla oluşumun içerisinde. Takımımızın mutlaka kabuk değiştirmesi lazım. Güçlü bir Trabzonspor ortaya koyabilmek için bu oluşuma da herkesin destek vermesi lazım."

Mandıralı, sezon sonu yapılanmasıyla ilgili bir soru üzerine, ligin tamamlanmasına 7 maç kaldığını anımsatarak, futbolcuların kendi kaderlerini kendilerinin çizeceğini vurguladı.

Sezon sonunda gidecek ve gelecek oyuncuların mutlaka olacağına işaret eden Mandıralı, "Trabzonspor zirveye oynamaya alışık bir takımdır. Bu kapsamda da çalışmalar sürecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.