Maliye Bakanı Ağbal:

Maliye Bakanı Ağbal:
"Taksici esnafımız ÖTV indiriminden yararlandı. Çok sayıda taksici aracını yeniledi. Onlar memnun, müşteri de memnun"

BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Taksici esnafımız ÖTV indiriminden yararlandı. Çok sayıda taksici aracını yeniledi. Onlar memnun, müşteri de memnun." dedi.

Ağbal, beraberinde Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile Velişaban ve Şeyhhayran mahallelerinde ziyaret ettiği esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Taksi şoförü Settar Ertoğral ile bir süre sohbet eden Ağbal, aracını ne zaman aldığını sordu.

Ertoğral’ın aracını ÖTV indiriminden yararlanarak aldığını belirtmesi üzerine Ağbal, "Taksici esnafımız ÖTV indiriminden yararlandı. Çok sayıda taksici aracını yeniledi. Onlar memnun, müşteri de memnun. Müşteri konforlu araca biniyor. Allah taksici esnafımıza yardım etsin, kazadan beladan korusun." diye konuştu.

Ekmek fırını sahibi Hasan Koman'a da bereketli kazançlar dileyen Ağbal, ekmek fiyatını sordu. Ekmeği 1 liradan sattıklarını ifade eden Koman, maliyetlerin yüksekliği dolayısıyla mağdur olduklarını dile getirdi.

Şehirde günde sadece 600 ekmek üreten fırınlar da bulunduğunun belirtilmesi üzerine Ağbal, fırıncı esnafının bir araya gelerek iş yapmaları gerektiğini söyledi. Ağbal, ancak bu şekilde maliyetlerin aşağıya çekilebileceğine işaret ederek durumun hem esnaf hem de vatandaş açısından düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Ağbal, Camii Kebir Mahallesi’nde Hakkı Kodan’a ait tescilli binanın alt katındaki marangoz atölyesini de ziyaret etti. Ağbal, Kodan’a, daha önceki ziyaretleri sırasında da yaptığı, yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip tescilli binayı, restorasyonu karşılığında Bayburt Üniversitesine devretmesi teklifi yineledi. Kodan, teklifi 20 yıllığına değil de 15 yıllığına devretme ve sonrasında da üniversitenin kira ödemesi karşılığında kabul etti.

Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.