Meclisin en fazla tasarı kabul eden komisyonu

Meclisin en fazla tasarı kabul eden komisyonu
TBMM Dışişleri Komisyonu, yaptığı 24 toplantıda 320 kanun tasarısını kabul etti-TBMM Genel Kurulu, komisyonun kabul ettiği 39 tasarıyı görüşerek yasalaştırdı

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - Meclisin en fazla kanun tasarısı kabul eden komisyonu, TBMM Dışişleri Komisyonu oldu.

Dışişleri Komisyonu, yasama yılı başladığından bu yana 24 toplantı gerçekleştirdi. Toplantılarda, çeşitli uluslararası anlaşmaların onaylanmasının da yer aldığı 320 tasarı kabul edildi.

Bu tasarılar, Türkiye'nin Balkanlar'dan Avrupa'ya, Güney Amerika'dan Afrika'ya kadar bir çok ülkeyle çeşitli tarihlerde imzaladığı uluslararası anlaşmaları, protokollere katılımı onaylıyor.

Türkiye'nin anlaşma imzaladığı ülkeler arasında Tanzanya, Guyana, Cibuti, Morityus, Peru, El Salvador, Jamaika, Zambiya, Zimbabve, İtalya, Kosova, Makedonya, Moğalistan, Sırbistan, Yunanistan, Portekiz, Filistin, Maldivler, Kamboçya, Sri Lanka, Sierra Leone, Nikaragua, Honduras, Kuveyt, Bosna Hersek, Bangladeş, Nijer, Ruanda, Madagaskar, KKTC, Irak, Ekvator Ginesi, Kenya, Benin yer alıyor.

Türkiye'nin aralarında bu ülkelerinin de yer aldığı çok sayıda ülkeyle imzaladığı anlaşmalar, enerji, güvenlik, göç, denizcilik, ulaştırma, yatırım, sağlık, nüfus işleri gibi değişik alanlarda işbirliğini öngörüyor.

TBMM Genel Kurulu da komisyonun kabul ettiği 39 tasarıyı kabul ederek yasalaştırdı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.