Meclis'te güvenlik önlemleri artılıyor

Meclis'te güvenlik önlemleri artılıyor
Meclis'in, İçişleri Bakanlığına bakan ön tarafına leylandi bitkisinden çit oluşturuluyor

Meclis'in, İçişleri Bakanlığına bakan ön tarafına, güvenlik önlemleri kapsamında, leylandi bitkisinden çit çekilmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre, yerleşkenin üç tarafı duvarlarla çevrili olduğu halde, açıldığı 1961 yılından beri "Halkla bütünleşmenin simgesi olarak" Meclis'in, İçişleri Bakanlığına bakan tarafında, duvar ya da benzeri bir engel bulunmuyordu.

Son dönemde Başkent'teki terör saldırıları, TBMM Başkanlığını, Meclis'le ilgili yeni güvenlik önlemleri almaya yöneltti.

Bu çerçevede, TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan karar gereğince, yerleşkenin duvar bulunmayan tek cephesi olan tarafına, olası bir terör ya da başka bir saldırı ihtimaline karşın, doğaya uygun ve estetik görselliği olan leylandi bitkisinden çit oluşturulmaya başlandı.

'Başkanlık Divanı'nda, güvenlik önlemi olarak çit çekilmesinin yanı sıra kamera sistemlerinin gözden geçirilmesi, ziyaretçi girişlerinin kontrol altına alınması, Genel Kurul'un çalışma saatlerinde milletvekillerinin yasama ve denetim çalışmalarını olumsuz etkileyeceği için kulislere ziyaretçi kabul edilmemesi, milletvekilleriyle gelen ziyaretçilerin güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra kart verilerek, içeriye alınması gibi birtakım kararlar da alınmıştı.

Meclis'te güvenlik önlemleri artılıyor

Meclis'te güvenlik önlemleri artılıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.