Mehmet Karahan Ilgın'dan aday adaylığını açıkladı

Mehmet Karahan Ilgın'dan aday adaylığını açıkladı
 Editör
Geçmiş dönemde yaptığı görevleri süresince verdiği hizmetlerle hem ilçe halkının takdirini kazanan, hem de çevre ilçelere örnek olan Mehmet Karahan AK Parti’den aday adaylığını gerçekleştirdi.

AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ömer Emre'den başvuru kabul belgesini alan Mehmet Karahan yaptığı açıklamada, " Çok kıymetli hemşerilerim öncelikle sizleri saygıyla ve hürmetle selamlıyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, mücadele ettiğimiz, farklı kademelerinde bulunduğum Ak Parti Ilgın Belediye Başkanlığı için aday adaylık belgelerimi ilçe başkanlığına teslim ettik. 31 Mart 2024 tarihinde olacak mahalli idareler seçimi Ilgın Belediye Başkanlığı için bu yola çıkmış bulunuyorum. Meselem sevdalısı olduğum Ilgın’ımıza ve ülkeme daha hayırlı ve kapsamlı hizmetlerle katkı sağlayabilmektir "dedi.

Aday adaylığı Ilgında mutlulukla karşılandı

Geçmiş dönemde de belediye başkanlığı yapan Mehmet Karahan’ı Ilgın ahalisi mutlulukla karşıladı. Aday adaylığıyla ilgili çeşitli STK platformlarından Mehmet Karahan’a tebrikler geldi. Başarılı bir iş insanı olan Mehmet Karahan’ın babası Hafız Sait Karahan’da bölgeye oldukça hizmetleri olan bir isimdi.

MEHMET KARAHAN KİMDİR?

Konya'nın Argıthanı ilçesinden Mehmet Karahan, 1975 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Argıthanı beldesinde tamamladıktan sonra Ilgın İmam Hatip Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Lise eğitiminden sonra Ilgın, Akşehir ve Doğanhisar ve Tuzlukçu bölgesinde faaliyet gösteren aile şirketi Karahantaş İnşaat Madencilik'de çalışmaya başladı.

Argıthana'da yaklaşık 25 yıl belediye başkanlığı görevi yapan Sait Karahan'ın oğlu olan Mehmet Karahan, 2002 yılı kuruluşu ile birlikte AK Parti'ye katıldı ve yaklaşık 12 yıl AK Parti Argıthanı Belde Başkanlığı görevini tamamladı. Aynı zamanda AK Parti Ilgın İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürdü.

2014 yerel seçimlerinde Ilgın Belediye Meclis Üyesi seçilen Mehmet Karahan, meclis üyesi ile birlikte belediye encümen görevlerine 2016 yılına kadar devam etti. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Ilgın Belediye Başkanlığı görevine geldi. Bu görevi 2019 yerel seçimlerine kadar yaptı.

Mehmet Karahan, halen AK Parti Konya İl Delegesi olarak devam etmekte. Ilgın, Akşehir ve Tuzlukçu bölgesinde madencilik alanında faaliyet gösteren aile şirketleri olan Han firmasının yöneticisidir. 30 yıla dayanan ticari bir hayatı bulunmaktadır. Mehmet Karahan, evli ve iki çocuk babasıdır. Mehmet Karahan, Ilgın'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde ilçenin altyapı ve üstyapı sorunlarının çözümüne yönelik önemli çalışmalar yürüttü. İlçenin kanalizasyon, su şebekesi ve yol gibi temel altyapı sorunlarının çözümünü sağladı. Ayrıca, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan birçok projeyi hayata geçirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.